ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις 9 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο


ΚΑΠ μετά το 2020 και μέτρα αντιντάμπινγκ των ΗΠΑ στις ισπανικές επιτραπέζιες μαύρες ελιές, θα συζητηθούν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Στις 9 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο, υπό την προεδρία των κ.κ. Siim Kiisler Υπουργού Περιβάλλοντος και Tarmo Tamm, Υπουργό Αγροτικών Υποθέσεων της Εσθονίας. Η Επιτροπή θα ενημερώσει το Συμβούλιο σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της αγοράς στους κύριους γεωργικούς τομείς και οι Υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις. Επίσης θα γίνει αναφορά στην περίπτωση των αυγών μολυσμένων με την ουσία fipronil. Ακόμη οι Υπουργοί θα συζητήσουν τις διαδικασίες που έχουν κινήσει οι ΗΠΑ κατά των κοινοτικών επιδοτήσεων και αντιντάμπινγκ κατά της μαύρης επιτραπέζιας ελιάς από την Ισπανία.

Στη συνέχεια θα συζητήσουν την κοινή πρόταση της διευρυμένης ομάδας των χωρών του Βίσεγκραντ (στην ομάδα έχουν προστεθεί η Λετονία και η Λιθουανία) σχετικά με την ΚΑΠ μετά το 2020.

Η συζήτηση για την ατζέντα του 2030, που θα συνεχιστεί και σε αυτό το Συμβούλιο, είναι σημαντική στο πλαίσιο της μελλοντικής αναθεώρησης της ΚΑΠ.

Όσον αφορά την αλιεία, το Συμβούλιο πρόκειται να αποφασίσει σχετικά με τις αλιευτικές δυνατότητες του 2018 για ορισμένα αλιευτικά αποθέματα στη Βαλτική.

Οι Υπουργοί θα προβούν σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις ετήσιες διαβουλεύσεις ΕΕ-Νορβηγίας για το 2018.

Το Συμβούλιο θα συζητήσει επίσης σχετικά με τη θέση που θα λάβει στην ετήσια συνεδρίαση της Διεθνούς Επιτροπής για τη Διατήρηση των Θυννοειδών του Ατλαντικού (ICCAT), η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 14-22 Νοεμβρίου 2017, στο Μαρακές (Μαρόκο).
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις 9 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: