Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κοτόπουλο Φιλέτο γεμιστό με Λιαστή Ντομάτα & Γραβιέρα


Συνοδεύστε με ένα ποτήρι δροσερό κρασί. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο γεύμα ή δείπνο με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας.

Υλικά συνταγής
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 6 Λιαστές Ντομάτες (άν δεν έχετε λιαστές βάζετε φρέσκιες)
  • 4 μπαστουνάκια γραβιέρα ή άλλο κίτρινο τυρί αρεσκείας σας
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι – Πιπέρι
  • 1/2 ποτηράκι του  κρασιού λευκό κρασί 
  • 2 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
  • τριμμένη φρυγανιά για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σοτάρουμε το μπέικον σε τηγάνι, αλειμμένο με πινέλο, με ελάχιστο ελαιόλαδο και το κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε τα φιλέτα κατά μήκος, χωρίς να χωριστούν σε δύο κομμάτια, τα αλατοπιπερώνουμε και γεμίζουμε το καθένα με 3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, το μπέικον και από 2 μπαστουνάκια γραβιέρας. (Χρησιμοποιούμε οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν τα φιλέτα).
  3. Ρίχνουμε στο τηγάνι 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα 2 γεμιστά φιλέτα κοτόπουλου. Τα ροδίζουμε και από τις 2 πλευρές τα σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα έως ότου απορροφηθεί σχεδόν όλο το αλκοόλ.
  4. Σε μικρό λαδωμένο ταψάκι τοποθετούμε τα γεμιστά φιλέτα, και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη τριμμένη φρυγανιά. Προσθέτουμε τη σάλτσα που έχει απομείνει στο τηγάνι (και λίγο νερό αν χρειαστεί) και τα ψήνουμε για 30-35 λ περίπου. Τα πρώτα 20 λ σκεπάζουμε το κοτόπουλο με αλουμινόχαρτο να ψηθεί μέσα χωρίς να «αρπάξει» και ένα τέταρτο πριν βγάλετε το φαγητό ανοίξτε το για να πάρει ωραίο χρώμα. 
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Κοτόπουλο Φιλέτο γεμιστό με Λιαστή Ντομάτα & Γραβιέρα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.