Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τιραμισού


Ένα υπέροχο, πολύ εύκολο στη παρασκευή του, δροσερό με πλούσια γεύση, χωρίς αυγά, Τιραμισού.Μια συνταγή (βασική ιδέα από εδώ), για να απολαύσετε το τέλειο Ιταλικό γλύκισμα, που ακόμα οι φαν της σοκολάτας υποκλίνονται στην γευστική τελειότητα του τιραμισού, με τον τέλειο συνδυασμό γεύσεων της κρέμας μασκαρπόνε, του κακάο, σαβαγιάρ, καφέ και τριμμένης κουβερτούρας.

Υλικά συνταγής
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • ¼ φλ. τσαγιού (60 ml) κρασί Marsala (ή λικέρ Αμαρέτο) 
  • 1 κ.σ. Nescafe 
  • ½ φλ. τσαγιού (125 ml) βραστό νερό
  • 130 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 80 γρ. ξύσμα μαύρης κουβερτούρας

Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε ένα μπολ βάζετε το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί μασκαρπόνε και το χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και έχετε ένα λείο μαλακό μείγμα. 
  2. Σε άλλο μέτριο μπολ, διαλύετε τον στιγμιαίο καφέ στο βραστό νερό, προσθέτετε το κρασί Marsala και τα ανακατεύετε. Βουτάτε το κάθε σαβαγιάρ στο μείγμα καφέ γρήγορα, για να μη μουλιάσουν, και τοποθετείτε τα μισά, σε μια στρώση, σε μέτριο σκεύος σερβιρίσματος με διάμετρο 20-23 εκ.
  3. Απλώνετε από πάνω το μισό μείγμα κρέμας τυριού και το πασπαλίζετε με τη 1 κ.σ. σκόνη κακάο και τα 30 γρ. ξύσμα σοκολάτας. Επαναλαμβάνετε με άλλη μια στρώση εμποτισμένα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα τυριού. Σκεπάζετε το τιραμισού σας με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3 περίπου ώρες. 
  4. Πριν το σερβίρετε κοσκινίζετε από πάνω την υπόλοιπη 1 κ.σ. κακάο και το υπόλοιπο ξύσμα σοκολάτας. 
 
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Τιραμισού Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.