ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ενημερωτικές συναντήσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Βορ.ΑιγαίουΤην Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, διοργάνωσε δύο ενημερωτικές συναντήσεις στη Μυτιλήνη, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Η πρωινή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και αφορούσε στην 5η κατά σειρά τεχνική συνάντηση που διοργανώνεται στις Περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο λειτουργίας του Εθνικού Αγροτικού Δικτύου (ΕΑΔ), με θέμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δυνητικών δικαιούχων του Μέτρου 16 ‘Συνεργασία’ του ΠΑΑ.

Στη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν φορείς του πρωτογενή τομέα, εκπρόσωποι ερευνητικών και επιστημονικών ιδρυμάτων του νησιού, στελέχη των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και άλλοι φορείς της Περιφέρειας απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κος Χαράλαμπος Κασίμης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου κος Γεώργιος Καμπούρης.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και η υποστήριξη των φορέων αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ενθάρρυνση δημιουργίας Επιχειρησιακών Ομάδων της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας (ΕΣΚ), η καταγραφή των σχετικών αναγκών ως προς τους τομείς προτεραιότητας της Περιφέρειας για τον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων μεταξύ των ενδιαφερομένων.Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου ενημερωτική ημερίδα με θέμα «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020: Χρηματοδοτικές δυνατότητες και ευκαιρίες για τα Νησιά του Βορείου Αιγαίου» του ΠΑΑ 2014-2020».

Στη συνάντηση απηύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κος Χαράλαμπος Κασίμης και ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με αρμοδιότητες στους τομείς Διοικητικού & Οικονομικού κος Χρύσανθος Αργυρίου.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής & Κοινοτικών Πόρων κο Χαράλαμπο Κασίμη για τις στρατηγικές κατευθύνσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 (ΠΑΑ 2014-2020), μέσω της συγχρηματοδότησης από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Στη συνέχεια, ο Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020 κος Ν.Μανέτας και τα στελέχη της ΕΥΔ ΠΑΑ και ΕΥΕ ΠΑΑ κα Μ. Τσάρα και Ε.Τζουμάκα παρουσίασαν τις χρηματοδοτικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρέχονται από το ΠΑΑ 2014-2020, και ειδικότερα αναφέρθηκαν στα Μέτρα που αφορούν στη στήριξη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων του πρωτογενή τομέα, στις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών, στις επενδύσεις για τη μεταποίηση, εμπορία ή/και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων. Τέλος, παρουσιάσθηκαν από τον Γενικό Διευθυντή της ΕΤΑΛ Α.Ε. και συντονιστή της Ομάδας Τοπικής Δράσης CLLD /LEADER, οι αναπτυξιακές ευκαιρίες που δίνονται μέσω της τοπικής ανάπτυξης με πρωτοβουλία των τοπικών κοινοτήτων του τοπικού προγράμματος της νήσου Λέσβου. 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ενημερωτικές συναντήσεις της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Βορ.Αιγαίου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: