Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχάρι με αρακά & πατάτες


Πικάντικο και τραγανό γίνεται αυτό το µοσχάρι στο τηγάνι. Χρειάζεται µόνο 30 λεπτά και είναι ιδανικό για ένα καθηµερινό γεύµα.

Υλικά
  • λάδι για τηγάνισµα + 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 πατάτα, κοµµένη σε µικρούς κύβους
  • 500 γρ. µοσχαρίσιο κιλότο, σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου, κοπανισµένες
  • 1 κουτ. γλυκού τριµµένο µαύρο πιπέρι
  • 1 κοµµάτι τζίντζερ 5 εκ.
  • 2 κρεµµύδια, σε ροδέλες
  • 60 ml ζωµός βοδινού (σελ. 188) ή νερό
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντοµάτας
  • 2 κουτ. γλυκού σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 60 ml χυµός λεµονιού
  • 3 ντοµάτες, χοντροκοµµένες
  • 80 γρ. φρέσκος ή κατεψυγµένος αρακάς
  • αλάτι 
  • Μερίδες: 2
  • Προετοιμασία: 30'
  • Χρόνος: 35'
  • Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριας Δυσκολίας

Διαδικασία
  • Τρίβουµε το τζίντζερ και το βάζουµε σε ένα τουλπάνι. Πιέζουµε µε τα χέρια µας πολύ δυνατά πάνω από ένα µπολ για να βγουν οι χυµοί. Εναλλακτικά, χρησιµοποιούµε γουδί και γουδοχέρι για να χτυπήσουµε το τζίντζερ και να µαζέψουµε τους χυµούς. Χρειαζόµαστε µία κουταλιά της σούπας χυµό τζίντζερ.
  • Γεµίζουµε κατά το 1/3 µε λάδι µια βαθιά κατσαρόλα και το ζεσταίνουµε σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουµε τις πατάτες µέχρι να ροδίσουν. Στραγγίζουµε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Βάζουµε το κρέας σε ένα µπολ και το ανακατεύουµε µε το σκόρδο, το πιπέρι και τον χυµό τζίντζερ. Ζεσταίνουµε τις 2 κουτ. σούπας επιπλέον λάδι σε µια κατσαρόλα και τσιγαρίζουµε το κρέας σε δόσεις σε δυνατή φωτιά. Βγάζουµε το κρέας σε πιατέλα, χαµηλώνουµε τη φωτιά και στο ίδιο λάδι σοτάρουµε τα κρεµµύδια για 2-3 λεπτά ή µέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, τα βάζουµε στην άκρη.
  • Ρίχνουµε στην ίδια κατσαρόλα τον ζωµό βοδινού ή το νερό, τον πελτέ ντοµάτας, τη σάλτσα σόγιας, το τσίλι και τον χυµό λεµονιού και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά, για 6-7 λεπτά ή µέχρι να δέσουν. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, µαγειρεύουµε για 3 λεπτά, προσθέτουµε ανακατεύοντας την ντοµάτα και τον αρακά, και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό. Προσθέτουµε το µοσχάρι και τις πατάτες, και ανακατεύουµε για 4-5 λεπτά ή µέχρι να πάρουν τη θερµοκρασία του µείγµατος και µα µαγειρευτούν. Αλατίζουµε ελαφρώς (είναι αλµυρή η σάλτσα σόγιας) και σερβίρουµε. 
gastronomos.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ

Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Μοσχάρι με αρακά & πατάτες Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.