Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο


Ψηφίστηκε το πολυπόθητο νομοσχέδιο, που προβλέπει ότι οι παραγωγοί (κτηνοτρόφοι και τυροκόμοι) θα μπορούν να πουλάνε τα γαλακτοκομικά τους προϊόντα στις λαϊκές αγορές.

«Ναι» επί της αρχής του νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει γενικότερες διατάξεις για το υπαίθριο εμπόριο και τα επιμελητήρια, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, Ποτάμι. «Κατά» ψήφισαν ΚΚΕ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και ΧΑ. «Παρών» ψήφισε η Ένωση Κεντρώων.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση ρύθμισης του υπαίθριου εμπορίου και του επιμελητηριακού θεσμού. Σε αντίθεση δε με το πρόσφατο παρελθόν, το παρόν νομοσχέδιο προέκυψε μετά από διαβούλευση διάρκειας δύο ετών, με το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων. Είναι μια σειρά διατάξεων που εκσυγχρονίζουν και κωδικοποιούν το θεσμικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας αφενός του υπαίθριου εμπορίου, αφετέρου των εμπορικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και επαγγελματικών επιμελητηρίων της χώρας», είπε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Αναφερόμενος στις διατάξεις για το υπαίθριο εμπόριο, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σιμορέλης, είπε ότι το νομοσχέδιο φιλοδοξεί να καταστήσει το υπαίθριο εμπόριο σταθερό πυλώνα ανάπτυξης και βασικό παράγοντα για την κοινωνική ευημερία.

Ο εισηγητής της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, είπε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα δηλώσει «ναι» επί της αρχής του νομοσχεδίου και αναγνώρισε ότι χρειάζονται ρυθμίσεις, καθώς οι λαϊκές αγορές και οι λοιπές μορφές υπαίθριου εμπορίου καλύπτουν τις ανάγκες σχεδόν όλων των κοινωνικών στρωμάτων.

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, είπε ότι αυτό που κάνει η κυβέρνηση είναι ότι δημιουργεί «λαϊκές παντού, κάνοντας πια αυτούς τους ανθρώπους, παραγωγούς ή πωλητές, να έχουν επιδοματική πολιτική, δηλαδή να μην υπάρχει μεροκάματο για κανέναν».

O βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Μωραϊτης, είπε ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι να αποπροσανατολίσει τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν.

Το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου επιφέρει σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό ρυθμίσεις και αλλαγές, που έχουν καταστεί αναγκαίες για το υπαίθριο εμπόριο, με σκοπό να καθοριστούν κανόνες, όχι μόνο στον χώρο των λαϊκών αγορών του στάσιμου και πλανόδιου εμπορίου, αλλά και στις εμποροπανηγύρεις, τις κυριακάτικες, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, ακόμη και στις κινητές καντίνες», δήλωσε ο εισηγητής των ΑΝΕΛ, Γιώργος Λαζαρίδης.

Ο Μάριος Γεωργιάδης, από την Ένωση Κεντρώων, είπε ότι θα δηλώσει «παρών» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για μια ακόμη φορά νομοθετεί αποσπασματικά και εκτίμησε ότι δεν θα καταπολεμηθεί αποτελεσματικά το παραεμπόριο.

«Η νομοθεσία για το υπαίθριο εμπόριο σαφέστατα χρειαζόταν μια ανανέωση, μια αλλαγή, μια εξέλιξη προς τα εμπρός», ανέφερε ο εισηγητής του Ποταμιού, Γ. Αμυράς.

Την επαναφορά των Οργανισμών Λαϊκών Αγορών Αθηνών και Θεσσαλονίκης ζήτησε ο βουλευτής της ΧΑ κ. Ι. Σαχινίδης.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο όπως ψηφίστηκε εδώ
 
agro24.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.