Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η συνταγή της ημέρας: Σουτζουκάκια Σμυρνέικα


Η συνταγή της ημέρας by Foivi Geler

Για τα σουτζουκάκια
750γρ κιμά (μισό χοιρινό, μισό μοσχαρίσιο), ΚΡΥΟ απο το ψυγείο
ένα αυγό
2 κρεμμύδια, τριμμένα
2 χοντρές φέτες ψωμί χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε γάλα (πιο κλασσικοί είναι βουτηγμένοι σε κρασί)
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και αν υπάρχει μισή χούφτα δύοσμος
1 1/2 κουταλιά της σούπας κύμινο σκόνη
1 κουταλίτσα του γλυκού κανέλα σκόνη
1 κουταλίτσα του γλυκού μπαχάρι σκόνη
2 κουταλιές της σούπας πουμαρό
2 κουταλιές της σούπας ξύδι
αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
2 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο

μια κούπα κορνφλάουρ, για πασπάλισμα
ηλιέλαιο για τηγάνισμα (μπόλικο)

για την σάλτσα ντομάτας
ένα κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 πουμαρό ή 4-5 τριμμένες ντομάτες
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουταλίτσα του γλυκού μπαχάρι σκόνη
1 κουταλίτσα του γλυκού κύμινο σε σκόνη
1 φύλλο δάφνης
1 κουταλίτσα μαύρη ζάχαρη
1/4 κούπας ελαιόλαδο
αλάτι (με μέτρο γιατί υπάρχει και ο κύβος)και πιπέρι
2 κούπες νερό
1 κύβο κότας

για το ρύζι
Ρύζι μπασμάτι
αλάτι

Πώς να φτιάξουμε τα σουτζουκάκια

Φτιάξτε τη σάλτσα

Σωτάρετε το κρεμμύδι και προσθέστε το πουμαρό (ή 4-5 ντομάτες τριμμένες) προσθέστε τα καρυκεύματα, τον κύβο και στο τέλος το νερο. Σιγοβράστε για τουλάχιστον μισή ώρα μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Φτιάξτε τα σουτζουκάκια

Ανακατεψτε όλα τα υλικά για τα σουτζουκάκια εκτός από το ηλιελαιο και το κορν φλαουρ. Ζυμώστε καλά να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Φτιάξε μικρά σουτζουκάκια σε σχήμα περίπου σαν τα μελομακάρονα. Πασπαλίστε με κορν φλάουρ. Ζεστάνετε το ηλιέλαιο καλά και πριν ρίξετε τα σουτζουκάκια χαμηλώστε στο μισό τη θερμοκρασία. Ρίξτε λίγα σουτζουκάκια μέσα και μην τα πολυκουνάτε. Μόλις ροδοκοκκινήσουν βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα στην άκρη. Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν. Αφού τελειώσουν προσθέστε τα σουτζουκάκια μέσα στη σάλτσα και αφήστε τα να βράσουν για κανά δεκάλεπτο με τέταρτο.

Φτιάξτε το ρύζι

Σε άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίξτε το ρύζι.
Σουρώστε όταν μαλακώσει και σερβίρετε με μπόλικα σουτζουκάκια και σαλτσούλα.
 
 
photo by Donkey and the Carrot blogspot
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Η συνταγή της ημέρας: Σουτζουκάκια Σμυρνέικα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.