ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ικανοποίηση Χόγκαν για τις αγροτικές ευρυζωνικές υποδομές στην Ελλάδα

Την ικανοποίησή του για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών υποδομών στις αγροτικές περιοχές από την ελληνική κυβέρνηση εξέφρασε ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Γεωργία, Phil Hogan, υποστηρίζοντας ότι θα βοηθήσει τους αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή.

Μιλώντας στο περιθώριο των European Broadband Awards στις 20 Νοεμβρίου, ο κ. Hogan δήλωσε στη EURACTIV ότι «η Ελλάδα είναι μια από τις καλύτερες μεσογειακές χώρες όσον αφορά τη διαφοροποιημένη φύση των προϊόντων μας. Φυσικά, χρειαζόμαστε την ευρυζωνικότητα στον αγροτικό τομέα της Ελλάδας, ώστε να είναι σε θέση να παράγει περισσότερα».

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η ευρυζωνικότητα θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για την παροχή κινήτρων στον ελληνικό λαό, που επιτρέπουν τη διαβίωση σε αγροτικές περιοχές, ενώ η παροχή των απαραίτητων τεχνολογιών θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής.

Αναφερόμενος στη γενική βελτίωση των οικονομικών της χώρας, σημείωσε ότι οι παρούσες ενδείξεις είναι «θετικό σημάδι». «Και νομίζω ότι [ο ελληνικός λαός] αρχίζει να το αισθάνεται πλέον», τόνισε.

Έργα για την ευρυζωνικότητα στις αγροτικές περιοχές

Τα European Broadband Awards αποτελούν ετήσιο γεγονός, στο πλαίσιο του οποίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει εξαιρετικά έργα ευρυζωνικής ανάπτυξης στην Ευρώπη. Για το 2017, η Ελλάδα κέρδισε το βραβείο «εδαφική συνοχή στις αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές» με το ευρείας κλίμακας έργο «Αγροτική Ευρυζωνικότητα».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το εν λόγω έργο αποσκοπούσε στην εξασφάλιση πρόσβασης περίπου μισού εκατομμυρίου ανθρώπων σε σύγχρονες ευρυζωνικές τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες.

«Η Ελλάδα είναι μια ορεινή χώρα με χιλιάδες νησιά. Συνεπώς, είναι πολύ σημαντική η ισχυρή δημόσια παρέμβαση, για να εξασφαλιστεί ότι οι απομακρυσμένες αυτές περιοχές θα έχουν πρόσβαση σε νέες τεχνολογίες, επηρεάζοντας ταυτόχρονα τον τρόπο με τον οποίο θα αναπτυχθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια, καθώς εξέρχεται από την κρίση», δήλωσε στη EURACTIV ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Το μήνυμα είναι πολύ ισχυρό, η πολιτική αποφασιστικότητά μας είναι αμετάβλητη και το μήνυμα που στέλνει η Επιτροπή με αυτό το βραβείο είναι κάτι περισσότερο από σαφές», τόνισε ο κ. Παππάς.

Η Ελλάδα κατέλαβε την 26η θέση στο Digital Economy and Society Index 2017, που προειδοποίησε ότι η χαμηλή απόδοση της χώρας σε δυνητικούς κινδύνους ψηφιακών δεξιοτήτων λειτουργεί ως «φρένο» για την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας και της κοινωνίας της.

Σε συνέντευξή της στη EURACTIV τον Μάρτιο, η Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής & Τηλεπικοινωνιών, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, εξαπέλυσε δριμεία κριτική προς την κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει κάνει κανένα βήμα στο ζήτημα εμβάθυνσης της ψηφιακής στρατηγικής.

Οι δηλώσεις της πυροδότησαν την αντίδραση της κυβέρνησης, η οποία ανέφερε ότι η «τραγική απόδοση» κατά την περίοδο 2007-2013 οδήγησε την Κομισιόν να μπλοκάρει 1,2 δις ευρώ από τα κονδύλια της ΕΕ για έργα πληροφορικής και επικοινωνιών (IT).
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ικανοποίηση Χόγκαν για τις αγροτικές ευρυζωνικές υποδομές στην Ελλάδα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: