Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα της Κεντροαριστεράς

 
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις 19:30 το βράδυ της Κυριακής εκτιμάται ότι περισσότεροι από 200.000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη του ηγέτη του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, γεγονός που ικανοποιεί απολύτως το βασικό διοργανωτή της εκλογικής διαδικασίας, κ. Νίκο Αλιβιζάτο, που είχε θέσει ως πήχη επιτυχίας αυτό το νούμερο, όπως και τους παράγοντες των κομμάτων που συνθέτουν το μωσαϊκό του αναδυόμενου πολιτικού σχηματισμού. Χαρακτηριστικό είναι ότι κάθε πέντε λεπτά προστίθενται στο σύστημα περίπου 1.700 πολίτες. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι έντονη κινητικότητα παρατηρήθηκε ακόμη και στα εκλογικά τμήματα της Αθήνας, παρότι οι δρόμοι ήταν κλειστοί εξαιτίας του Μαραθωνίου. Πάνω από 2.000 άτομα έχουν ψηφίσει και στις κάλπες του εξωτερικού, με τις Βρυξέλλες να ζητούν παράταση καθώς υπήρχε ουρά.


Η θετική ανταπόκριση των χιλιάδων πολιτών στο κάλεσμα της Κεντροαριστεράς έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στα επιτελεία των υποψήφιων αρχηγών, που βλέπουν την προσπάθειά τους να αποδίδει καρπούς αλλά και την εκλογική διαδικασία ουσιαστικά να νομιμοποιείται μέσω της συμμετοχής του κόσμου και να λαμβάνει διαστάσεις που επιτρέπουν αισιοδοξία για το επόμενο βήμα της ενωμένης παράταξης.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις 19:30 το βράδυ της Κυριακής εκτιμάται ότι περισσότεροι από 200.000 πολίτες προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη του ηγέτη του ενιαίου φορέα της ΚεντροαριστεράςΑπό το γραφείο του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου που αναφέρεται στη διαδικασία: «Η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Έχει ανοίξει το σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η μέρα είναι ανοιξιάτικη. Μια γιορτή της δημοκρατίας».

Ο καθηγητής έκανε την εκτίμηση στις πιο πρόσφατες δηλώσεις του, ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον βέβαια αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν και αποφευχθούν εντάσεις και ενστάσεις. Σε κάθε περίπτωση οι επιτελείς της επιτροπής Αλιβιζάτου βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν προβλήματα στην ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων.

Η διαδικασία της εκλογής

Η ψηφοφορία άρχισε στις 08.00 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 20.00 το βράδυ. Ειδικά για την περιοχή της Αθήνας, οι κάλπες σήμερα θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τις 21.00, λόγω της διεξαγωγής του Μαραθώνιου της Αθήνας.

Για να εκλεγεί από τον πρώτο γύρο, ο νικητής θα πρέπει να συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων και νικητής θα ανακηρυχθεί αυτός που θα πλειοψηφήσει, όσες ψήφους και αν συγκεντρώσει. Στον δεύτερο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 19 Νοεμβρίου, ψηφίζουν μόνον όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο.

Οι υποψηφιότητες

Υποψήφιοι πρόεδροι του νέου φορέα είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.

Ενιαίο ψηφοδέλτιο - Ένας σταυρός προτίμησης

Μπορεί να ψηφίσει κάθε πολίτης εγγεγραμμένος/η στον εκλογικό κατάλογο έως τον Νοέμβριο 2017, που αποδέχεται τις θεμελιώδεις αρχές που εμπνέουν από παλιά τη δράση της προοδευτικής/δημοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν η δημοκρατία, ο σεβασμός των δικαιωμάτων του ανθρώπου και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο και μπαίνει μόνο ένας σταυρός προτίμησης. Όποιος προσέλθει θα πρέπει να έχει μαζί του την ταυτότητα ή το διαβατήριό του. Μπορεί να πάει να ψηφίσει όπου επιθυμεί. Σε όποιο εκλογικό κέντρο τον εξυπηρετεί.

Η ψηφοφορία αφορά τον επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα που θα ηγηθεί και θα αναλάβει την ανασυγκρότηση της ιστορικής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Η ψηφοφορία γίνεται σε περίπου 1.000 εκλογικά τμήματα σε όλους τους νομούς της χώρας και στο εξωτερικό.

Για να συμμετάσχει κάποιος στη ψηφοφορία θα πρέπει να καταβάλει κατ' ελάχιστο εισφορά 3 ευρώ. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας. Αν περισσέψουν χρήματα, αυτά θα είναι η προίκα του νέου κόμματος.

Την οργάνωση των εκλογών έχει αναλάβει η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας με πρόεδρο τον καθηγητή Ν.Κ. Αλιβιζάτο. Για την οργάνωση της ψηφοφορίας σε όλη την επικράτεια, η ΑΕΔΔ αποφάσισε να συγκροτήσει «Δίκτυο Εμπιστοσύνης» ορίζοντας εκπροσώπους της σε επίπεδο Περιφέρειας, Νομού και Δήμων.

Φ. Γεννηματά: Τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, ψήφισε στην Καλλιθέα για την εκλογική διαδικασία για το νέο ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.Αμέσως μετά έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλω να προσκαλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης. Ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα. Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης. Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή».

Γ. Καμίνης: Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα

Ο υποψήφιος για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς και δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης ψήφισε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.«Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας. Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Γ. Καμίνης μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του.

Ν. Ανδρουλάκης: «Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη»

Σε εκλογικό κέντρο στη Ρόδο ψήφισε ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.Αμέσως μετά ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πιστεύω και για τη χώρα».

Στο Άργος ψήφισε ο Γιάννης Μανιάτης

Στο Εργατικό Κέντρο του Άργους ψήφισε νωρίτερα το πρωί ο Γιάννης Μανιάτης. Ο υποψήφιος πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, τόνισε την σημασία αυτής της ψηφοφορίας.Στο Χολαργό ψήφισε ο Γιάννης Ραγκούσης

Ο Γιάννης Ραγκούσης, υποψήφιος για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Χολαργού.Στ. Θεοδωράκης: «Πιστεύω οτι θα το κερδίσουμε το στοίχημα»

Στην Αγία Βαρβάρα, στη γειτονιά που μεγάλωσε, ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Τον υποδέχτηκαν παιδικοί του φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του. Μετά την έξοδο από το εκλογικό τμήμα, δήλωσε: «Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα. Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών».Ψήφισε και ο Γιώργος Παπανδρέου

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, συμμετείχε ψηφίζοντας στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής για την ανάδειξη του ηγέτη του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς και επεσήμανε τη σημασία της για τη χώρα, τονίζοντας ότι είναι ένα σημαντικό κάλεσμα αλλαγής.Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου του Κινήματος:

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, γιατί είναι ένα βήμα συμμετοχής. Ένα βήμα συμμετοχής για τους πολίτες, ένα βήμα συμμετοχής για τους φίλους και τα μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Είναι και ένα κάλεσμα αλλαγής, διότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες, έχει τεράστιες δυνατότητες, εάν ο Ελληνικός λαός ξαναβρεί την αυτοπεποίθηση, τη θέληση, να γίνουν αλλαγές. Να ξεφύγει από τις μεγάλες κουβέντες εκείνων των παρατάξεων, και της δεξιάς και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που ουσιαστικά εξαπάτησαν τον Ελληνικό λαό τάζοντας παραδείσους, αλλά κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την προσαρμογή μετά από την οικονομική κρίση. Είναι η ώρα για μια διαφορετική πορεία της χώρας, με πρωτοπορία το ίδιο τον πολίτη».

Ευ. Βενιζέλος: «Η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δύναμη ευθύνης για τη χώρα»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έδωσε το δικό του παρόν στην εκλογική διαδικασία, τονίζοντας ότι ελπίζει η ελληνική κοινωνία να δώσει στη δημοκρατική παράταξη την ευκαιρία να παίξει τον ιστορικό της ρόλο σε αυτή τη δύσκολη για τον τόπο συγκυρία.«Να δώσει η σημερινή διαδικασία την ευκαιρία στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη να προβάλει με πολύ καθαρό τρόπο τις προγραμματικές της θέσεις, να αποκτήσει ξανά το δεσμό που είχε και πρέπει να έχει με την ελληνική κοινωνία και να παίξει το ρόλο της ως υπεύθυνη δύναμη υπέρ του εθνικού συμφέροντος», ευχήθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την έξοδο του από το εκλογικό κέντρο, σημείωσε ότι «οι συνθήκες εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές για τον τόπο μας».

Το παρόν έδωσε και ο Κώστας Σημίτης

Λίγο μετά τη 1μμ άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Όπως ανέφερε συνεργάτης του, η κίνησή του αυτή είναι η απάντηση σε όσους έλεγαν ότι δεν στηρίζει το νέο εγχείρημα.«Θα είναι παρών και την επόμενη μέρα», ξεκαθάρισε. «Σήμερα πραγματοποιείται ένα αποφασιστικό βήμα για την αναγέννηση της κεντροαριστεράς», τόνισε σε δηλώσεις του.

Το είπε και το έκανε ο Στέφανος Μάνος

Η παρουσία του Στέφανου Μάνου στη διαδικασία μάλλον δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη, αφού είχε ήδη ανακοινώσει μέσω των social media ότι θα ψηφίσει την Κυριακή στις εκλογές της Κεντροαριστεράς.

Ενδεχόμενο παράτασης της ψηφοφορίας

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών Δεοντολογίας, καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, το ενδεχόμενο παράτασης της ψηφοφορίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Αλιβιζάτος δήλωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο παράτασης λόγω της μεγάλης προσέλευσης.

Εν τω μεταξύ ο Σταύρος Θεοδωράκης με ανάρτησή του στο Twitter κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην φοβηθούν τις ουρές και να πάνε στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν.


zougla.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα της Κεντροαριστεράς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.