Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φιλόδοξες δράσεις για το κλίμα με το δίκτυο C40 Cities


Το στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2050 δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν οι δήμαρχοι από 25 πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο, την Κυριακή (12 Νοεμβρίου) ενισχύοντας τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Ταυτόχρονα, υποσχέθηκαν να δημιουργήσουν μέχρι το 2020 τα νέα, φιλόδοξα σχέδια δράσης για το κλίμα, τα οποία θα αναπτυχθούν με τη βοήθεια του δικτύου C40 Cities.

Επιπλέον, το C40, που υποστηρίζει τις πόλεις στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, θα βοηθήσει 9 μεγάλες αφρικανικές πόλεις, όπως το Κέιπ Τάουν, την Addis Ababa, το Λάγος και το Ναϊρόμπι, να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμα σχέδια για πράσινη ενέργεια που θα ευθυγραμμίζονται με τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού, με τη συνδρομή της γερμανικής κυβέρνησης.

«Οι αφρικανικές πόλεις διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό και καθοριστικό ρόλο στην επίτευξη της φιλοδοξίας της Συμφωνίας των Παρισιού», ανέφερε σε δήλωσή της η δήμαρχος του Παρισιού και πρόεδρος της C40, Anne Hidalgo.

Οι περίπου 7.500 πόλεις του Συμφώνου των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια ανέφεραν ότι οι συνδυασμένες δεσμεύσεις τους θα ισοδυναμούν με μείωση σχεδόν 1,3 δις τόνων εκπομπών άνθρακα ετησίως μέχρι το 2030, υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της συμμαχίας, Christiana Figueres.

Επιπροσθέτως, ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο για τη μέτρηση και αναφορά εκπομπών από τις πόλεις και τις τοπικές κυβερνήσεις πρόκειται να εφαρμοστεί από το 2018.

«Η εντατικοποίηση της δράσης για τη μείωση των εκπομπών από την υπερθέρμανση του πλανήτη θα οδηγήσει σε καλύτερη ποιότητα ζωής στις πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του καθαρότερου αέρα», δήλωσε η κ. Figueres σε συνάντηση κορυφής τοπικών και περιφερειακών ηγετών στο περιθώριο των συνομιλιών για το κλίμα στη Βόννη.

Η κ. Figueres εξέφρασε την ανάγκη εξεύρεσης περισσότερης χρηματοδότησης για τους δήμους με στόχο να οικοδομήσουν πιο οικολογικές υποδομές και να χρησιμοποιήσουν ΑΠΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Maroš Šefčovič, δήλωσε ότι το κοινό πρότυπο μέτρησης εκπομπών θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές του ιδιωτικού τομέα, βοηθώντας να αποδειχθεί ο θετικός αντίκτυπος των έργων χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακόμη και αν η διοίκηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει ενστερνιστεί την κλιματική δράση και προωθεί τη χρήση ορυκτών καυσίμων, οι πόλεις συνεχίζουν να ακολουθούν πολιτικές χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, χάρη στο ομοσπονδιακό σύστημα διακυβέρνησης.

«Έχουμε μια ζωτική ευκαιρία, για να κάνουμε τα επόμενα βήματα στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε στη διάσκεψη κορυφής των τοπικών ηγετών ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Jerry Brown. Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Φιλόδοξες δράσεις για το κλίμα με το δίκτυο C40 Cities Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.