ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Προέκυψε «εμπλοκή» στην ΒΦΛ για την επιστροφή στο εργοστάσιο Καβάλας των 180 εργαζομένων


Εμπλοκή στα Λιπάσματα Καβάλας με νέα πρόταση της διοίκησης που απέχει από τη συμφωνημένη λύση .Αργά το βράδυ της Πέμπτης 28 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ της διοίκησης της Λιπάσματα Νέας Καρβάλης Α.Ε. (πρώην ΒΦΛ) και του Σωματείου των Εργαζομένων στα Λιπάσματα, προέκυψε «εμπλοκή» όταν το κείμενο που παρουσιάστηκε προς υπογραφή από την εταιρία δεν συμβάδιζε απόλυτα σε όλα τα σημεία που συμφωνήθηκαν στην τριμερή συνάντηση του Υπουργείου Εργασίας, που είχε πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 ενώπιον του Γενικού Γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη.

Για τον λόγο αυτό, στις 08:30 το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε νέα, έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας με σκοπό να ψηφίσουν τα μέλη εάν εγκρίνουν ή όχι τις προτεινόμενες από την εταιρία αλλαγές.

Η «πρόταση» της διοίκησης των Λιπασμάτων απορρίφθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση που ζητά από την εργοδοσία να τηρήσει απαρέγκλιτα τους όρους που συμφωνήθηκαν και, μέχρι χθες, θεωρούνταν δεδομένοι για να «προχωρήσει» η διαδικασία της επιστροφής των απολυμένων στο εργοστάσιο. Τώρα, τον «λόγο» έχει και πάλι η εταιρεία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ακολούθησαν νέες πολύωρες διαπραγματεύσεις που φέρεται να έχουν καταλήξει σε ένα νέο σχέδιο συμφωνητικού το οποίο οι εκπρόσωποι των Απολυμένων «στέλνουν» και πάλι στα μέλη τους για επικύρωση ή απόρριψη.

Έτσι, μία νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση αναμένεται να εγκρίνει ή όχι αυτό το νέο «σχέδιο» συμφωνίας στο οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές, μετά και την παρέμβαση του ίδιου του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας -και «αρχιτέκτονα» της συμφωνίας που επετεύχθη στην Αθήνα- Ανδρέα Νεφελούδη.

Με πληροφορίες από το kavalapost.gr
agro24.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Προέκυψε «εμπλοκή» στην ΒΦΛ για την επιστροφή στο εργοστάσιο Καβάλας των 180 εργαζομένων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: