Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχάρι στρογγανόφ! Η πιο δημοφιλής συνταγή για το 2017


Πολλές οι εκδοχές της παλιάς ρωσικής συνταγής, εμείς σας δίνουμε μία από αυτές που τα «σπάει». Στην υγεία του κόμη Στρόγγανοφ!

Θα χρειαστείτε:
  • 500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο* κομμένο σε λε­πτές λωρίδες πάχους 1/2 εκ.
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 200 ml ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή ξινόκρεμα ή σμετάνα (ξινή πηχτή κρέμα γάλακτος που βρίσκουμε σε ρωσικά παντοπωλεία και ντέλι)
  • 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτές
  • 12 μικρά αγγουράκια τουρσί, κομμένα στη μέση
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας τη γαρνιτούρα (χυλοπίτες, πατάτες τηγανητές ή ό,τι άλλο θέλουμε), γιατί το μαγείρεμα του φαγητού είναι σύντομο και καλό είναι το σερβίρουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι προτιμότερο να φτιάξουμε το στρογγανόφ σε δύο δόσεις σε ένα τηγάνι διαμέτρου 28 εκ., διαιρώντας στα δύο τα υλικά.

Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τις λωρίδες του κρέατος. Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις λωρίδες κρέατος σε πολύ δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα (για περίπου 3-4 λεπτά). Προσθέτουμε το ζωμό και τον πελτέ και ανακατεύουμε. Βράζουμε για 1 λεπτό. Μετριάζουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι ή την ξινόκρεμα και ζεσταίνουμε μέχρι ενωθεί με τα υγρά του φαγητού και να ζεσταθεί πολύ καλά.

Προσέχουμε να μη βράσει, γιατί θα κόψει. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αγγουράκια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε στα πιάτα και συνοδεύουμε με χυλοπίτες ή με λεπτοκομμένες τηγανιτές πατάτες, όπως συνηθίζουν πολλοί στη Ρωσία. Συμβουλή Αντί για μοσχαρίσιο φιλέτο, μπορούμε να το φτιάξουμε με φιλέτο από στήθος κοτόπουλου. Έτσι το κόστος του φαγητού θα είναι χαμηλότερο.

Στο ποτήρι μας ένα Tempranillo από τον ελληνικό αμπελώνα.

gastronomos.gr
 
Μοσχάρι στρογγανόφ! Η πιο δημοφιλής συνταγή για το 2017 Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.