Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κλιματική αλλαγή: Αυτά τα θηλαστικά κινδυνεύουν με εξαφάνιση το 2018



Τα τελευταία αρκετά χρόνια, ο πλανήτης μάς επιστρέφει όλη την κατάχρηση που οι άνθρωποι έχουμε πράξει σε βάρος του συστηματικά: υπερθέρμανση, πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί και τσουνάμι, είναι μερικά μόνο από τα σημάδια που κρούουν τον κώδωνα της μη περαιτέρω αντοχής της Γης στα φαινόμενα της ανθρώπινης καταπάτησης και υπερεκμετάλλευσης.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια γίνεται πολλή συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, ενώ μένουμε αμήχανοι να κοιτάμε στο διαδίκτυο αποκαρδιωτικές εικόνες για το πόσο έχει αλλάξει η φύση και έχουν χαθεί οι ισορροπίες.

Σε αυτό το απογοητευτικό πλαίσιο, έρχεται να προστεθεί μία πρόσφατη έρευνα που καταγράφει τα θηλαστικά τα οποία κινδυνεύουν με εξαφάνιση το 2018, καθώς και τα μέρη του κόσμου όπου συναντάμε τα λιγότερα του είδους τους.

1) Ιβηρικός λύγκας (Ευρώπη) 
 



2) Μαυρόποδο κουνάβι (Β. Αμερική) 
 



3) Φάλαινα (Κεντρική Αμερική) 
 



4) Μαϊμού – αράχνη (Κεντρική Αμερική) 
 



5) Γιγαντιαία βίδρα (Νότια Αμερική) 
 



6) Bonobo (είδος χιμπατζή) (Αφρική) 



7) Ινδικός ελέφαντας (Ασία) 
 


8) Τίγρης της Σουμάτρας (Νοτιανατολική Ασία και Αυστραλία) 
 
Μαγειρεύοντας με την Αρετή: Χοιρινό ρoλό γεμιστό Χριστουγέννων Δημοσιεύτηκε απο: e-ptolemeos team σε Γαστρονομία και διατροφή, Μαγειρεύοντας με την Αρετή 22/12/2017 | 09:00 Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page Εξαιρετική συνταγή για ρολό χοιρινό γεμιστό. Ένα πεντανόστιμο ρολό τόσο ζουμερό και τρυφερό με απίστευτα υπέροχη γεύση. Μία σπουδαία συνταγή που θα εντυπωσιασει με σιγουρια τους καλεσμένους σας! Την φανταστική αυτή συνταγή μας την έστειλε η φίλη αναγνώστρια κα. Νανά Τσακαλίδου Υλικά : 2 κιλό μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο 150 γρ. κεφαλογραβιέρα 150 γρ. γκούντα 4-5 φέτες μπέικον 2 καρότα 2 σκελίδες σκόρδο Αλάτι και πιπέρι Κόκκινο πιπέρι ρίγανη Για την σάλτσα : 5-6κουτ. σούπας μαγιονέζα 3 κρέμες γάλακτος των 200ml 5 κουτ. σούπας μουστάρδα χυμό από 2 λεμόνια χυμό από 2 πορτοκάλια Ελαιόλαδο Εκτέλεση : Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας το χτυπήσει και να το ανοίξει για ρολό. Το Ξεπλένουμε καλά και το απλώνουμε σε καθαρό πάγκο το κρέας ή στο δίσκο εργασίας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 οC. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, ρίχνουμε την ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι και με το χέρι μας κάνουμε μασάζ σε όλη την επιφάνειά του ώστε να πάει παντού. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου τις οποίες τις έχουμε ψιλοκόψει με μαχαίρι,κόβουμε τα καρότα σε μακρόστενα μπαστουνάκια και τα στρώνουμε στην μισή επιφάνεια του κρέατος. Στρώνουμε τις φέτες του μπέικον και κόβουμε τα κασέρια όπως τα καρότα και τα στρώνουμε εναλλάξ πάνω στο μπέικον (1 μπαστουνάκι γραβιέρα – 1 γκούντα κ.ο.) Τυλίγουμε το ρολό και το δένουμε με σπάγκο. Εναλλακτικά μπορούμε να το κλείσουμε με πολλές οδοντογλυφίδες, όπως κάναμε εμείς. Το αλατοπιπερώνουμε και Βάζουμε το ρολό στην γάστρα και πάμε να φτιάξουμε την σάλτσα μας. Στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υλικά της σάλτσας και το δουλεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Περιχύνουμε το ρολό με την πλούσια σάλτσα και το ψήνουμε για περίπου 2 ώρες. Στην μία ώρα περίπου το βγάζουμε και το ελέγχουμε. Παίρνουμε από την σάλτσα που είναι στη γάστρα και ρίχνουμε πάνω στο ρολό και το γυρίζω από την ανάποδη πλευρά και πάλι ρίχνω επάνω του σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος, βγάζετε το καπάκι, το γυρνάτε από την ανάποδη πλευρά και το αφήνετε να πάρει χρώμα. (επειδή δεν είναι όλοι οι φούρνοι ίδιοι, προτείνω να το ελέγχετε για να μη σας στεγνώσει.) Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ώστε να μη διαλυθεί κατά τον τεμαχισμό του, ρίχνουμε επάνω του από την πλούσια σάλτσα μέσα στην οποία μαγειρεύτηκε και το σερβίρουμε με σπυρωτό ρύζι. Εύχομαι η μαγεία των Χριστουγέννων να μας αγγίξει και να μας δώσει αυτό το κάτι που χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι!!! Χρόνια πολλά με υγεία!! H συνταγή της επόμενης εβδομάδας θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 29-12-2017 λόγω Πρωτοχρονιάς! Οι φίλοι αναγνώστες που θέλουν να μοιραστούν τις συνταγές που αγαπάνε να μαγειρεύουν μαζί μας, μπορούν να τις στείλουν στο e–mail: aretismageiremata@gmail.com ή με μήνυμα στο facebook: www.facebook.com/arete.papadopoulou

Πηγή: e-ptolemeos.gr
Κλιματική αλλαγή: Αυτά τα θηλαστικά κινδυνεύουν με εξαφάνιση το 2018 Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.