ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Εγκρίθηκε η συγχώνευση Agrium και Potash Corp


Την τελική άδεια ρύθμισης από την Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ για συγχώνευση έλαβαν η Potash Corp της Saskatchewan Inc και η Agrium Inc, σχηματίζοντας μια νέα εταιρεία με την επωνυμία Nutrien.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο καναδικές εταιρείες λιπασμάτων και χημικών συμφώνησαν να εκχωρήσουν δύο από τις εγκαταστάσεις παραγωγής της αμερικανικής μονάδας Agrium για να εξασφαλίσουν την έγκριση των συγχωνεύσεων από την αμερικανική ομοσπονδιακή επιτροπή εμπορίου.

Η PotashCorp και η Agrium συμφώνησαν σε συμφωνία με την FTC να εκχωρήσει μία εγκατάσταση στην Itafos και μια άλλη στην Trammo Inc, δήλωσε η FTC.

Να σημειωθεί ότι η συγχώνευση των δύο καναδικών εταιρειών απαιτούσε έγκριση από τις ΗΠΑ, διότι η Nutrien θα ελέγξει την πλειοψηφία της χωρητικότητας ποτάσας της Βόρειας Αμερικής καθώς και μια μεγάλη επιχείρηση λιανικού εμπορίου.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει την 1η Ιανουαρίου 2018 και η Nutrien θα αρχίσει να διαπραγματεύεται στις 2 Ιανουαρίου στο Χρηματιστήριο του Τορόντο και στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το σύμβολο NTR.

«Η τελευταία αυτή έγκριση αποτελεί ορόσημο για τη συνεργασία δύο εταιρειών που κατέχουν ηγετική θέση στον κλάδο τους η καθεμία», δήλωσε ο πρόεδρος της Agrium, Chuck Magro.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την τελική έγκριση και ανυπομονούμε για το σχηματισμό της Nutrien», δήλωσε ο πρόεδρος της PotashCrop, Jochen Tilk.

Η συγχώνευση έχει εγκριθεί από τις αρχές του Καναδά, της Κίνας, της Ινδίας, της Ρωσίας και της Βραζιλίας.

Με τη συγχώνευση θα δημιουργηθεί η Nutrien Ltd., μία εταιρεία με 20.000 εργαζόμενους σε 18 χώρες και πρόεδρος της νέας εταιρείας θα αναλάβει ο κ. Magro.

Η PotashCorp είναι η πρώτη στον κόσμο εταιρεία παραγωγής προϊόντων θρέψης (λιπασμάτων), ενώ η Agrium έχει ηγετική θέση στην παραγωγή και το εμπόριο γεωργικών προϊόντων.
 
agronews.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Εγκρίθηκε η συγχώνευση Agrium και Potash Corp Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:15 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: