Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Οι αποφάσεις της ''Συνόδου Πρυτάνεων ΤΕΙ''...


Οι αποφάσεις της Συνόδου Πρυτάνεων ΤΕΙ .Το σχέδιο νόμου "Ίδρυση Πανεπιστημίου Αττικής" ανοίγει το δρόμο για τον ενιαίο χάρτη εκπαίδευσης και έρευνας και θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο.

Ενιαίος Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης

Η Σύνοδος των Πρυτάνεων ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα χαιρετίζει τις διερευνητικές προσπάθειες εξεύρεσης μορφών στενότερης συνεργασίας με όμορα ΑΕΙ στα πλαίσια υιοθέτησης καλών πρακτικών και αναζήτηση των καλύτερων προϋποθέσεων για την υλοποίηση του ενιαίου χώρου εκπαίδευσης και έρευνας.

Η μορφή και αρχιτεκτονική των συνεργασιών θα πρέπει να είναι ευθύνη των ιδρυμάτων που συζητούν, ενώ οι αποφάσεις που θα αφορούν το προσωπικό κάθε κατηγορίας, τους φοιτητές και τους απόφοιτους (επαγγελματικά δικαιώματα) θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα κεντρικών πολιτικών αποφάσεων με σεβασμό στα ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά επιτεύγματα των ιδρυμάτων, στο Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία επί ίσοις όροις.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι ο σχεδιασμός του νέου ακαδημαϊκού χάρτη θα πρέπει να έχει μορφοποιηθεί εντός του 2018.

Το σχέδιο νόμου "Ίδρυση Πανεπιστημίου Αττικής" ανοίγει το δρόμο για τον ενιαίο χάρτη εκπαίδευσης και έρευνας και θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για μελλοντικές εξελίξεις στο χώρο.

Τριμελής επιτροπή από τη σύνοδο θα διερευνήσει βελτιώσεις επί συγκεκριμένων σημείων του νομοσχεδίου και θα τις προτείνει προς υλοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Σύνοδος αναγνωρίζει ότι η ανακοίνωση συγκρότησης των επιτροπών, και η ολοκλήρωση των εργασιών τους εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, για τα επαγγελματικά δικαιώματα και την εκπόνηση σπουδών τρίτου κύκλου (διδακτορικά) από τα ΤΕΙ είναι προς τη θετική κατεύθυνση.

ΕΔΙΠ ΑΕΙ

Η Σύνοδος στηρίζει την μισθολογική και βαθμολογική εξίσωση των μελών ΕΔΙΠ των AEI Τεχνολογικού Τομέα με τα Πανεπιστήμια.

Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια

Η Σύνοδος Πρυτάνεων AEI Τεχνολογικού Τομέα θεωρεί ότι τα θέματα ρύθμισης παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρό ακαδημαϊκό σχεδιασμό, συνέργειες και συμπράξεις ΑΕΙ και, φυσικά, χωρίς αποκλεισμούς.

Η χάραξη εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού παροχής παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχής εάν αγνοηθεί το γεγονός ότι τα τελευταία 60 χρόνια η ΑΣΠΑΙΤΕ, και ο προκάτοχός της η ΣΕΛΕΤΕ, είναι το μοναδικό ίδρυμα στη χώρα που επιτελεί αυτό το σκοπό παρέχοντας άρτια παιδαγωγική κατάρτιση των λειτουργών της δευτεροβάθμιας επαγγελματικής και τεχνολογικής εκπαίδευσης στη χώρα μας.

Η Σύνοδος πιστεύει ότι για τα γνωστικά αντικείμενα της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης η συμβολή της ΑΣΠΑΙΤΕ πρέπει να θεωρείται θεμελιώδης.

Προσωπικό ΑΕΙ

Η Σύνοδος Πρυτάνεων ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα αναγνωρίζει ότι το πρόβλημα υποστελέχωσης των Ιδρυμάτων, παρόλο τις νέες θέσεις που δόθηκαν το τελευταίο χρόνο στα ΑΕΙ παραμένει έντονο κυρίως, λόγω της μη αναπλήρωσης των θέσεων του διδακτικού και λοιπού προσωπικού που χάθηκαν τη τελευταία δεκαετία, και αιτείται:

• Την προκήρυξη θέσεων των αποχωρησάντων, την τελευταία 5ετία, για οποιοδήποτε λόγο μελών ΔΕΠ.

• Την άμεση επαναπροκήρυξη των θέσεων των οποίων η διαδικασία πλήρωσής τους απέβη άγονη.

• Στις περιπτώσεις που μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ εκλέγονται και αναλαμβάνουν υπηρεσία στο πλαίσιο προκηρύξεων νέων θέσεων ΔΕΠ σε άλλα ιδρύματα, η πίστωση να παραμένει και να προκηρύσσεται άμεσα αντίστοιχη θέση στο Πανεπιστήμιο προέλευσης.

• Έγκριση προκήρυξης νέων θέσεων ΔΕΠ και λοιπού εκπαιδευτικού προσωπικού (ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, ΕΤΕΠ).

• Έγκριση προκήρυξης νέων θέσεων διοικητικού προσωπικού.

• Άμεση ενεργοποίηση των διατάξεων που επιτρέπουν την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των ιδρυμάτων κατά τη διάρκεια των αδειών που προβλέπονται στο άρθρο 29 του Ν.4009/2011 και κατά τη διάρκεια αναστολής καθηκόντων, με χρήση των μη καταβαλλόμενων αποδοχών.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Οι αποφάσεις της ''Συνόδου Πρυτάνεων ΤΕΙ''... Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:15 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.