ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κυρ.Μητσοτάκης: Μικρότερο κράτος με ιδιώτες – Καμία μονιμοποίηση συμβασιούχου


«Δεν πρόκειται να μονιμοποιήσω συμβασιούχους για μερικές χιλιάδες ψήφους», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για διόγκωση του δημοσίου, κατά την ομιλία του, στην Βουλή για τον προϋπολογισμό.

«Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να χτίσετε σχέσεις εκλογικής πελατείας, με χριστουγεννιάτικα επιδόματα και βοηθήματα. Την ώρα που αντί να συμμαζέψετε το κράτος, το ξεχειλώνετε, στέλνοντας τον λογαριασμό στον φορολογούμενο», ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε κάνοντας λόγο για διόγκωση του κράτους:

«Έχετε φτιάξει βιομηχανία κατασκευής γραμματέων, κάθε λογής. Από 81 που είχαμε φτάσαμε τους 156. Ολοι με μετακλητούς υπαλλήλους και κόστος, αυξήσατε τους μετακλητούς κατά 30%. Δημιουργήσατε νέες θέσεις προϊσταμένων και αυξήσατε τις οργανικές θέσεις κατά 3.245. Αυξήσατε τον αριθμό των συμβασιούχων, σχεδόν 22%
Και όλοι αυτοί είναι όμηροι των υποσχέσεών σας για μονιμοποίηση κόντρα στους νόμους και την οικονομική κατάσταση. Συστήσατε 48 κρατικούς φορείς, είναι απαραίτητοι;».

Μικρότερο κράτος

Ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας στη συνέχεια ότι στόχος της ΝΔ είναι μείωση του κράτους και η παράδοση υπηρεσιών σε ιδιώτες, σημείωσε:

«Δεν πρόκειται να το νομιμοποιήσουμε αυτό, αρκετά με τις χρεοκοπημένες πολιτικές της μεταπολίτευσης, αρκετά με αυτούς που επαγγέλλονται το νέο και εκφράζουν τη χειρότερη Ελλάδα του χθες. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα τολμηρό σχέδιο ριζικής ανασυγκρότησης και μία αποφασισμένη ηγεσία που θα το εφαρμόσει χωρίς αναστολές και χωρίς την ανάγκη εξωτερικών παραινέσεων

Το σχέδιό μας είναι έτοιμο και είμαστε έτοιμοι να το υλοποιήσουμε, το ενέκρινε το τακτικό μας συνέδριο

Στηρίζεται σε 2 άξονες. Η απελευθέρωση της δημιουργικότητας των Ελλήνων από τα δεσμά του κρατισμού και της ασφυκτικής φορολογίας. Ωστε με κινητήρια δύναμη τον ιδιωτικό τομέα και τη στήριξη αντι-γραφειοκρατικού κράτους να απελευθερώσουμε την ανάπτυξη.

Μπορούμε να μειώσουμε τους φόρους και να συγκρατήσουμε τις δαπάνες και να μειώσουμε το αποτύπωμα του κράτους στην οικονομία. Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε το κράτος μικρότερο, αποτελεσματικότερο, ξέρουμε τι χρειάζεται για να προσελκύσουμε επενδύσεις».

Τα μέτρα πλήττουν τους αδυνάτους

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι είναι «χρήσιμοι ηλίθιοι», και πρόσθεσε: «τρίτη ευκαιρία δεν έχετε. Αποτύχατε και σαν αντιμνημονιακοί και σαν μνημονιακοί».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό είπε ότι είναι προϋπολογισμός λιτότητας, αντιαναπτυξιακός, προϋπολογισμός φόρων και εν τέλει αντιλαϊκός. Η κυβέρνηση είπε, έχει αποτύχει παταγωδώς, η Ελλάδα σέρνεται. Δεν αξίζει στους πολίτες άλλος ένας χαμένος χρόνος μετά από τόσες θυσίες. Εδώ και τρία χρόνια κρύβετε το πραγματικό πρόβλημα και ψεύδεστε συνειδητά.

Παράγετε υπερπλεονάσματα για να μοιράσετε επιδόματα, αντιγράφοντας τις χειρότερες λογικές της μεταπολίτευσης ανέφερε και υπογράμμισε πως ένας στους δύο Έλληνες είναι αιχμάλωτος των οφειλών του, χρωστάει στην εφορία.

ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην πολιτικής της κυβέρνησης, σημείωσε:

«Επιβάλλετε 27 νέους φόρους, 21 περικοπές συντάξεων, μειώσατε 2 φορές το αφορολόγητο Καταργείτε το ΕΚΑΣ. Φέρνετε πρόσθετα μέτρα περίπου 2 δισ ευρώ».Αυξήθηκε ο ΦΠΑ, ο ειδικός φόρος ενεργειακών προϊόντων, στα τσιγάρα, στην κινητή τηλεφωνία και τα χειρότερα είναι μπροστά/ Η μείωση συντάξεων του αφορολόγητου είναι μπροστά σας. Το τέταρτο μνημόνιο το δικό σας είναι μπροστά σας. Παράληλα ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί. Αυτά τα κάνετε εσέις που φωνάζατε κανέναν σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. Λέτε ψέματα όταν λέγατε ότι προστατεύεται η κατοικία 300 χιλ. Δεν υπάρχει οριζόντια προστασία.

Καταργήσατε την διάταξη που προστάτευε την πρώτη κατοικία εως 200 χιλ ευρώ

Όλα τα άλλα είναι ντροπή να τα λέτε μπροστά στους ανθρώπους που χάνουν τα σπίτια τους λόγω των δικών σας πολιτιών. Οσοι δεν έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη είναι απροστάτευτοι.

Αποκαλύψτε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για να προστατευτούν όσοι έχουν πραγματικό πρόβλημα

«Χάσαμε μια μοναδική αναπτυξιακή ευκαιρία για την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια. Και αυτό δεν λέγεται επιτυχία. Ο στόχος στις επενδύσεις ήταν για 9,1% και είναι στο 5,1%

Οι προβλέψεις για την οικονομία πέφτουν έξω με κυριότερη αυτήν για τον ρυθμό ανάπτυξης. Καθαρή έξοδος δεν θα υπάρξει, έχουν ήδη δρομολογηθεί μέτρα μέχρι το 2020 και θα υπάρξει σκληρή επιτήρηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας πως χάνονται θέσεις πλήρους απασχόλησης και δημιουργούνται θέσεις υποαπασχόλησης και τα έσοδα αυξάνονται συγκυριακά και όχι με βιώσιμο τρόπο.
 
 
   Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Κυρ.Μητσοτάκης: Μικρότερο κράτος με ιδιώτες – Καμία μονιμοποίηση συμβασιούχου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: