Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού


Τώρα είναι η εποχή που υπάρχουν πολλά εσπεριδοειδή. Ευκαιρία λοιπόν να φτιάξουμε γλυκό, με ένα οικονομικό υλικό, πολύ απλό και ωραίο!

Υλικά
  • Πορτοκάλια οικολογικά και ακέρωτα, λεπτόφλουδα ή χοντρόφλουδα νομίζω δεν έχει σημασία.
  • Ζάχαρη
Εκτέλεση
  • Πλένουμε τα πορτοκάλια και με έναν τρίφτη τα ξύνουμε ελαφρά.
  • Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με νερό που να τα σκεπάζει.
  • Βράζουμε μέχρι να πάρει χόχλο. Αυτό το κάνουμε τρεις φορές, αλλάζοντας πάντα το νερό.
  • Το βράσιμο το κάνουμε για να ξεπικρίσουν τα πορτοκάλια και να μαλακώσουν. 
  • Αν δεν έχουν μαλακώσει καλά όταν μπουν στο σιρόπι, θα σκληρύνουν περισσότερο. Το βράσιμο εξαρτάται και από το μέγεθός τους. 
  • Αν είναι μεγάλα θα χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο. 
  • Προσοχή όμως να μην παραβράσουν γιατί τότε θα γίνουν μαρμελάδα.
  • Κόβουμε τα πορτοκάλια λεπτές λωρίδες – φέτες, όπως το ψωμί. 
  • Πετάμε τα κουκούτσια.
  • Ζυγίζουμε τα πορτοκάλια και όσα γραμμάρια είναι, τόση ζάχαρη αντίστοιχα θα χρησιμοποιήσουμε.
  • Βράζουμε το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. 
  • Δεν χρειάζεται ανακάτεμα γιατί θα διαλυθούν οι φέτες!
  • Μόλις δέσει το σιρόπι το γλυκό μας είναι έτοιμο.
  • Βάζουμε το καυτό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν.
Καλοφάγωτο!
 
flowmagazine.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.