Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ερώτηση Σ. Βαρδάκη σχετικά με την αναγνώριση Π.Ο.Π. της Κρητικής γραβιέρας


Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Βαρδάκης σχετικά με την αναγνώριση Π.Ο.Π. της Κρητικής γραβιέρας
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: «Αναγνώριση Π.Ο.Π. της Κρητικής γραβιέρας»

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, κινδυνεύει να χαθεί η αναγνώριση Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) από την κρητική γραβιέρα. Η κρητική γραβιέρα με την απόφαση 313047/14-01-94 (ΦΕΚ 16/14-01-94) της επίσημης εφημερίδας της Ε.Ε. L148/1996, αποτελεί ένα από τα 20 Π.Ο.Π. ελληνικών τυριών.

Παράγεται απο παραδοσιακό γάλα πρόβειο ή μείγμα αυτού με γίδινο, το οποίο δεν υπερβαίνει το 20% κατά βάρος. Η γραβιέρα Κρήτης είναι ένα από τα πιο φημισμένα ελληνικά τυριά και παράγεται και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης.

Δεδομένης της μεγάλης σημασίας τόσο του κτηνοτροφικού τομέα για την οικονομία της Κρήτης, αλλά και των παραγόμενων προϊόντων του, στην προσπάθεια διασύνδεσης του τουριστικού με τον αγροδιατροφικό τομέα, προσπάθεια η οποία αποτελεί μεγάλη πρόκληση τόσο προς την κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος όσο και ως προς την διάθεση των προϊόντων της κρητικής κτηνοτροφίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Με ποιον τρόπο προστατεύεται η αναγνώριση Π.Ο.Π. ;

Με ποιες δράσεις τα προϊόντα Π.Ο.Π. όπως η κρητική γραβιέρα προβάλλονται ;

Ποιες είναι οι ενέργειες που θα ενθαρρύνουν την διασύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό;



Ο ερωτών βουλευτής

Βαρδάκης Σωκράτης
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ερώτηση Σ. Βαρδάκη σχετικά με την αναγνώριση Π.Ο.Π. της Κρητικής γραβιέρας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 1:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.