ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Β. Αποστόλου: Τα ύποπτα για δηλητηρίαση προϊόντα έχουν ήδη αποσυρθεί

 
Σύσταση στους καταναλωτές από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, να μην αγοράζουν από σήμερα μέχρι τις 25 του μηνός τα τέσσερα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης αντιεξουσιαστές υποστηρίζουν ότι έχουν δηλητηριάσει.

Ο κ. Αποστόλου είπε πάντως το πρωί στον ΣΚΑΙ ότι οι εταιρίες τα έχουν ήδη αποσύρει από τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχουν πωληθεί στους καταναλωτές.

Στελέχη από τις τρεις εταιρείες που μίλησαν στον ΣΚΑΙ ανέφερε ότι πλήττονται προϊόντα ελληνικής παραγωγής, με συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους αγρότες.

Τόνισαν επίσης ότι θεωρούν το γεγονός ύποπτο ζητώντας την συνδρομή των δικαστών και αστυνομικών αρχών για διαλεύκανση της υπόθεσης.

Πρόεδρος ΕΦΕΤ: Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με «δηλητηριασμένα» τρόφιμα

Στο μεταξύ για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προστατευτούν οι καταναλωτές μετά τις απειλές για επιμόλυνση προϊόντων με υδροχλωρικό οξύ, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Ιωάννης Τσιάλτας.

Όπως περιέγραψε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ μιλώντας στον ΑΝΤ1, μετά την κοινοποίηση της απειλής από την Ελληνική Αστυνομία, «ο απλούστερος τρόπος προστασίας των καταναλωτών είναι η απομάκρυνση των προϊόντων από τα ράφια των σούπερ μάρκετ».

Ο ίδιος εξήγησε ότι η απειλή αφορά συγκεκριμένες συσκευασίες προϊόντων, οι οποίες πωλούνται μόνο σε αλυσίδες σούπερ μάρκετ των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης και όχι γενικά τα προϊόντα των συγκεκριμένων εταιρειών.

Διευκρίνισε επίσης, ότι η απειλή αφορά μόνο τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και όχι μικρότερα καταστήματα και μόνο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη και όχι τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Επίσης, το διάστημα της απειλής είναι 20 με 25 Δεκεμβρίου, συνεπώς, όσοι καταναλωτές έχουν αγοράσει κάποιο από τα προϊόντα νωρίτερα, είναι ασφαλείς.

«Δεν υπάρχει ούτε θα υπάρξει πρόβλημα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, υπογραμμίζοντας ότι οι ενδιαφερόμενες εταιρείες συνεργάζονται άψογα για την απομάκρυνση των απειλούμενων προϊόντων από τα ράφια των αλυσίδων σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Η απειλή συνίσταται στο ότι θα βάλουν κάποια προϊόντα που έχουν ήδη αγοράσει», είπε, προσθέτοντας ότι, «εμείς φροντίζουμε να μην υπάρξουν αυτά τα προϊόντα».

Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ επανέλαβε, τέλος ότι, «οι άλλες συσκευασίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα» και ότι η απειλή ισχύει μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου για τα μεγάλα σούπερ μάρκετ.
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Β. Αποστόλου: Τα ύποπτα για δηλητηρίαση προϊόντα έχουν ήδη αποσυρθεί Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: