Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ογκρατέν Χριστουγέννων με μπέικον και κρέμα τυριού


Από τα ωραιότερα συνοδευτικά για το γιορτινό τραπέζι! Χριστουγεννιάτικο ογκρατέν με μπέικον και κρέμα τυριού! 8-10 μερίδες σε μόλις 30 λεπτά

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας την συνταγή!

Θα χρειαστείτε:

400 γραμ. φουντίτσες κουνουπίδι

400 γραμ. φουντίτσες μπρόκολο

λίγα τρυφερά σπαράγγια

λίγα λαχανάκια Βρυξελλών

2 καρότα λεπτά κομμένα σε λεπτές φέτες ή μπαστουνάκια

1 κύβο λαχανικών

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες

2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

300 γραμ. ρύζι μπασμάτι

1 ζωμό ψυγείου κότας

500 γραμ. νερό

Για τη κρέμα τυριού

150 γραμ. κατσικίσιο φρέσκο τυρί

150 γραμ. φρέσκο τυρί κρέμα

600 ml φρέσκο γάλα

50 γραμ. βούτυρο

50 γραμ. αλεύρι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

αλάτι

πιπέρι

Για την κρούστα

1/2 φλ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη

1/3 φλ. τρίμματα μπαγιάτικου ψωμιού

2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε το χριστουγεννιάτικο ογκρατέν με μπέικον και ρύζι, ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το μπέικον τα κρεμμύδια. Τα αφήνουμε για 5΄, να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Προσθέτουμε το νερό και τον ζωμό κότας.

Ανακατεύουμε μία φορά για να μη σπάσουν οι κόκκοι ρυζιού και αποβάλουν το άμυλό τους (τότε θα λασπώσει). Αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 2 και αφήνουμε να σιγοβράσει για 30΄. Εάν δεν το ανακατέψετε θα παραμείνει σπυρωτό.

Όσο βράζουμε το πιλάφι ετοιμάζουμε τη σάλτσα τυριού. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα για 1΄-2΄. Τραβάμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε το γάλα λίγο λίγο. Ξαναβάζουμε στην φωτιά Αφήνουμε την κρέμα να δέσει και να πάρει βράση. Βράζουμε 4΄-5΄ να πυκνώσει ελαφρά.

Λιώνουμε το κατσικίσιο τυρί με πιρούνι, το προσθέτουμε στη σάλτσα, καθώς και το τυρί κρέμα .Τρίβουμε μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Σε νερό που βράζει προσθέτουμε ένα κύβο λαχανικών. Ζεματάμε τις φουντίτσες κουνουπίδι για 4΄-5΄ και τις στραγγίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Στο ίδιο νερό ζεματάμε το μπρόκολο για 4΄-5΄. Το στραγγίζουμε. Ζεματάμε τα σπαράγγια και τα καρότα. Τα στραγγίζουμε.

Ανάβουμε το γκριλ. Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα τετράγωνο πυρίμαχο σκεύος. Απλώνουμε μέσα το πιλάφι και το στρώνουμε με κουτάλι. Από πάνω, εναλλάξ, τοποθετούμε μπρόκολο και κουνουπίδι σαν σκακιέρα και προσθέτουμε σπαράγγια και καρότο ενδιάμεσα. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την παρμεζάνα, το σχοινόπρασο και τα ψίχουλα. Πασπαλίζουμε το ογκρατέν.

Τοποθετούμε το ταψί κάτω από το γκριλ για 3΄-4΄ μέχρι να λιώσει το τυρί στην επιφάνεια και να κάνει κρούστα.
Το σερβίρουμε ζεστό με κουτάλα δεν κόβεται. Συνοδεύει τέλεια ψητά κρέατα, πουλερικά και θαλασσινά. 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
 
Ογκρατέν Χριστουγέννων με μπέικον και κρέμα τυριού Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.