Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Βασιλόπιτα σοκολατένια με δαμάσκηνα


Βασιλόπιτα σοκολατένια με δαμάσκηνα. Μια υπέροχη πεντανόστιμη και ιδιαίτερη συνταγή για ένα ιδιαίτερο βράδυ. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου. Καλή Χρονιά… 

Υλικά συνταγής
  • 200 γρ. κουβερτούρα 66%-70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 320 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
  • 320 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • 440 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
  • 1 γεμάτο κ.γ. σκόνη κανέλα
  • 1/2 κ.γ. σκόνη γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 8 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 300 γρ. δαμάσκηνα ξερά, κομμένα στα 4
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγή
  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας και την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα δαμάσκηνα.
  2. Αδειάζουμε  το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για μισή ώρα και στους 160°C για άλλη μισή ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε βάζουμε το φλουρί και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. 

Καλά Χριστούγενα και Καλή Χρονιά

navidad  
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Βασιλόπιτα σοκολατένια με δαμάσκηνα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.