Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ρύζι με κάστανα & ξηρούς καρπούς


Ρύζι πιλάφι με κάστανα, ξηρούς καρπούς, πιπεριά και κρόκο Κοζάνης. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο πιλάφι, για να συνοδεύσετε το ψητό κρέας ή τη γαλοπούλα σας στο εορταστικό τραπέζι σας και όχι μόνο.

Υλικά συνταγής
  • 2 ποτήρια του νερού ρύζι για πιλάφι
  • 4 ½ φλ. ποτήρια νερό
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 150 γρ. κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ. κάσιους χοντροκομμένα
  • 1 μικρή κόκκινη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρεδάκια
  • λίγες κλωστούλες κρόκο Κοζάνης ή 1/2 κ.γ. κιτρινόριζα
  • 1 κύβο κότας ή λαχανικών
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά το βούτυρο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι και σοτάρετε τη πιπεριά,τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα κάστανα, ανακατεύοντας για 1 λ περίπου.
  2. Προσθέτετε το νερό, το κύβο κότας και το κρόκο Κοζάνης, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε το καπάκι. Μόλις κοχλάσει ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15-17 λ περίπου. Βάζετε σε φόρμα το ρύζι, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ρύζι με κάστανα & ξηρούς καρπούς Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.