Ρύζι με κάστανα & ξηρούς καρπούς
Ρύζι πιλάφι με κάστανα, ξηρούς καρπούς, πιπεριά και κρόκο Κοζάνης. Μια
πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο πιλάφι, για να
συνοδεύσετε το ψητό κρέας ή τη γαλοπούλα σας στο εορταστικό τραπέζι σας
και όχι μόνο.
Υλικά συνταγής
- 2 ποτήρια του νερού ρύζι για πιλάφι
- 4 ½ φλ. ποτήρια νερό
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 150 γρ. κάστανα βρασμένα και ψιλοκομμένα
- 50 γρ. αμυγδαλόψιχα ψιλοκομμένα
- 50 γρ. κάσιους χοντροκομμένα
- 1 μικρή κόκκινη κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά καρεδάκια
- λίγες κλωστούλες κρόκο Κοζάνης ή 1/2 κ.γ. κιτρινόριζα
- 1 κύβο κότας ή λαχανικών
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνετε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά το βούτυρο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι με καπάκι και σοτάρετε τη πιπεριά,τα αμύγδαλα, τα κάσιους και τα κάστανα, ανακατεύοντας για 1 λ περίπου.
- Προσθέτετε το νερό, το κύβο κότας και το κρόκο Κοζάνης, αλατοπιπερώνετε και κλείνετε το καπάκι. Μόλις κοχλάσει ρίχνετε το ρύζι, ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 15-17 λ περίπου. Βάζετε σε φόρμα το ρύζι, το αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και σερβίρετε.
Sintayes.gr
Ρύζι με κάστανα & ξηρούς καρπούς
Reviewed by texnologosgeoponos.gr
on
11:00 π.μ.
Rating:

Δεν υπάρχουν σχόλια: