Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαράκι & πατάτες με κάρυ


Νόστιμο, μαλακό μοσχαράκι με πατατούλες και σάλτσα με κάρυ στη κατσαρόλα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε ένα υπέροχο πιάτο στα οικογενειακά και επίσημα τραπέζια σας.

Υλικά συνταγής
  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (ελιά ή σπάλα) σε κύβους
  • 500 γρ. πατάτες
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
  • 1 ⅓ φλ. τσαγιού ζωμό κρέατος
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας [*]
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. κάρυ
  • 2 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
  1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κύβους [ιδίου μεγέθους με τους κύβους κρέατος] και τις βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να βράσουν καλά. Τις βγάζετε και τις στραγγίζετε. 
  2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και το τζίντζερ και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας, για 2 λ ακόμα. Προσθέτετε και το κάρυ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1/2 λ μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
  3. Ρίχνετε στο τηγάνι και τα κυβάκια κρέατος και το σοτάρετε ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές και καλυφθεί καλά με το σοταρισμένο μείγμα μπαχαρικών. Προσθέτετε το ζωμό κρέατος, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, αλατοπιπερώνετε, το σκεπάζετε, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και το σιγοβράζετε για 1:15 – 1:30 ώρα μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  4. Προσθέτετε στο φαγητό τις πατάτες, το γάλα καρύδας και το σιγοβράζετε για 10-12 λ ακόμα. Το δοκιμάζετε στο αλατοπίπερο, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε.
[*] Προτείνουμε το γάλα καρύδας για την υπέροχη γεύση που δίνει στο φαγητό. Σε περίπτωση που δεν είναι της αρεσκείας σας, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά.
 
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Μοσχαράκι & πατάτες με κάρυ Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.