Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κορμός σοκολάτας με φράουλες


Κορμός με αφράτο παντεσπάνι και πλούσια γέμιση με σαντιγί και μαρμελάδα φράουλα. Μια πρόταση για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο για να κάνετε την διαφορά στο τραπέζι!

Ο Τάσος Αντωνίου και το mamapeinao.gr μας δείχνουν τον τρόπο!

Θα χρειαστείτε:
3 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
70 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. μαρμελάδα φράουλα
1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε σαντιγί
1 φλιτζ. φράουλες κομμένες σε τέταρτα
ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC και στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψάκι 25 εκ.

Στο σταθερό μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατέψουν, για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε με μαρίζ, απαλά και κυκλικά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε για 8-10 λεπτά. Μεταφέρουμε το ψημένο παντεσπάνι σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αφού κρυώσει, το τοποθετούμε πάνω σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αλείφουμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα φράουλα και το επικαλύπτουμε με τη σαντιγί. Αραδιάζουμε τις φράουλες και τυλίγουμε το παντεσπάνι με τη βοήθεια της πετσέτας σε ρολό. Μεταφέρουμε το ρολό σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη. Σερβίρουμε σε φέτες.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Κορμός σοκολάτας με φράουλες Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.