Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γράμμα στον υπ. Παιδείας από τους αποφοίτους του ''ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ''


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Την Δευτέρα 18/12/2017 δόθηκε προς διαβούλευση το σχέδιο Νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Ο Σύλλογος Αποφοίτων Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ., υποδέχτηκε το νομοσχέδιο με μεγάλη προσμονή και ελπίδες, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα οι δηλώσεις των εμπλεκομένων μερών προοιώνιζαν την οριστική διευθέτηση του θέματος των Ιδρυμάτων μας.

Δυστυχώς όμως, αποτέλεσε δυσάρεστη έκπληξη για εμάς η διαπίστωση ότι στο σχέδιο Νόμου δεν αφιερώθηκε ούτε μια παράγραφος, μια γραμμή ή έστω μια λέξη για τους απόφοιτους των απορροφούμενων Ιδρυμάτων: του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ.

Αποτελεί παγκόσμια ίσως πρωτοτυπία, δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα να «απορροφώνται» και να κληροδοτούν σε ένα νέο Α.Ε.Ι. τα πάντα, πλην των Αποφοίτων τους.

Εσείς ο ίδιος γνωρίζετε και ως Πανεπιστημιακός Δάσκαλος πως οι Επιστήμες, όπως και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα περνούν από διάφορες φάσεις μετασχηματισμού, εξελίσσονται, ακμάζουν, αλλά ποτέ δεν προκύπτει κάτι νέο από παρθενογένεση. Υπάρχει ιστορική συνέχεια και συνέπεια δεδομένου ότι βασικός πυλώνας εξέλιξης αποτελεί το έμψυχο δυναμικό τόσο σε επίπεδο Διδασκόντων, όσο και σε επίπεδο διοικητικής υποστήριξης, αλλά και φοιτητών και αποφοίτων.

Τα Ιδρύματα που απορροφώνται, δεν κλείνουν, δεν καταργούνται, αλλά τα διαδέχεται ένα Πανεπιστήμιο, «κληρονομώντας» την περιουσία τους, το προσωπικό τους, τα αρχεία τους και τους φοιτητές τους. Όχι όμως και τους αποφοίτους τους που ατυχώς δεν συμπεριλαμβάνει το Σχέδιο Νόμου. Εξέλιξη που μας υποχρεώνει να εκφράσουμε την έντονη δυσφορία μας, μη επιτρέποντας να συντελεστεί κάτι που αφενός δεν έχει προηγούμενο και αφετέρου διαπιστώνεται ότι η Πολιτεία και συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας του οποίου προΐσταστε, κρίνει με δυο μέτρα και δυο σταθμά χιλιάδες αποφοίτους θεωρώντας αυτούς παιδιά ενός κατώτερου θεού. Δέσμευσή μας αποτελεί κάθε νόμιμη ενέργεια αποκατάστασης αυτής της κατάφορης αδικίας απέναντι σε χιλιάδες και ήδη σταδιοδρομούντες αποφοίτους οι οποίοι τιμούν το Ίδρυμα από όπου προήλθαν και αποτέλεσαν παράλληλα άρρηκτο κρίκο της εξέλιξης και της έξωθεν καλής μαρτυρίας για το επίπεδο σπουδών και την καταξίωση του Ιδρύματος εν γένει, δεδομένο που καταδεικνύεται περίτρανα και στις εξωτερικές αξιολογήσεις που διενέργησε η ΑΔΙΠ στο Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. και έχουν δημοσιευθεί.

Για τον λόγο αυτό, ζητάμε:

1. Στο Σχέδιο Νόμου που θα υποβληθεί για ψήφιση στην Βουλή, να υπάρξει συγκεκριμένη και ρητή ρύθμιση για τους αποφοίτους των απορροφούμενων Ιδρυμάτων. Θεωρούμε αυτονόητο πως όλοι οι απόφοιτοι των δύο Τ.Ε.Ι. από την ίδρυση τους ως τώρα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν πτυχίο από το νέο Πανεπιστήμιο και στο νομοσχέδιο πρέπει να υπάρχει πρόνοια για αυτό.

2. Αποτελεί πάγια θέση μας, τώρα ειδικά περισσότερο από ποτέ ότι η Ελληνική Πολιτεία πρέπει επιτέλους να ρυθμίσει άπαξ και δια παντός, το ζήτημα των Επαγγελματικών Δικαιωμάτων των αποφοίτων, τόσο των απορροφούμενων Ιδρυμάτων, όσο και του διάδοχου σχήματος, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις ειδικότητες που τροποποιούνται, μεταλλάσσονται ή παύουν πλέον να υπάρχουν ως ανεξάρτητες ειδικότητες.

3. Την αυτοδίκαιη ένταξη όλων των κατηγοριών προσωπικού (ΔΕΠ,Ε.ΔΙ.Π.,Ε.Τ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Διοικητικού) σε τακτικές θέσεις άμεσα και χωρίς καμία άλλη διαδικασία καθώς το στελεχιακό δυναμικό του Ιδρύματος είναι ο βασικός συντελεστής εξέλιξης και προόδου για να φτάσει το Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. στην καταξίωση που γνωρίζει τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές Επίπεδο.

Εν κατακλείδι, γνωρίζουμε πολύ καλά κ. Υπουργέ, πως το όλο εγχείρημα και σημαντικό είναι και δύσκολο συνάμα. Σε καμία όμως περίπτωση δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε για εμάς και τους χιλιάδες αποφοίτους τα δικαιώματα μας για τα οποία τόσα χρόνια παλεύουμε. Επιπροσθέτως, ζητούμε άμεση συνάντηση μαζί σας έτσι ώστε να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας, ευελπιστώντας ότι θα ενσκήψετε και θα αποκαταστήσετε την αδικία εις βάρος των χιλιάδων αποφοίτων, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι σε μια σύγχρονη ευνομούμενη κοινωνία οι πολίτες της αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις χωρίς διακρίσεις.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

Με τιμή,

Για το Δ. Σ.

Ο Αντιπρόεδρος Δημήτριος Παναγιώτου
Η Γραμματέας Ευγενία Μούλου
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Γράμμα στον υπ. Παιδείας από τους αποφοίτους του ''ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ'' Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 8:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.