ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΑγροΝέα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη


 
Διαχρονικό
Ένα από τα πιο θλιβερά γεγονότα των εποχών μας είναι πως δαιμονοποιούμε τους παραγωγούς, επιδοτούμε όσους αρνούνται να παράγουν και αγιοποιούμε όσους διαμαρτύρονται. Thomas Sowell.

ΥπερΤροφές

"Σούπερ τροφές" ή "υπερ-τρόφιμα" (super foods) θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι τροφές που μας παρέχουν πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών, μετάλλων, βιταμινών ή θρεπτικών συστατικών που είναι ευεργετικά για την υγεία μας.

Μούρα

Μούρα (φράουλες, μύρτιλλα, βατόμουρα, κράνα, σμέουρα): Τα μούρα ή τα berries ανήκουν στα φρούτα και είναι αρκετά διαδεδομένα στην Ελλάδα (φράουλες, μύρτιλλα, βατόμουρα, κράνα, σμέουρα). Τα κατατάσσουμε στις "σούπερ τροφές" διότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες (ανθοκυανίνες, φλαβονοειδή, φυτοχημικές ουσίες, λουτεΐνη), βιταμίνη C, κάλιο, φυτικές ίνες! Επομένως, ασκούν αντιγηραντική και αντικαρκινική δράση, δρουν προστατευτικά έναντι των καρδιαγγειακών νοσημάτων, συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του ουροποιητικού, του ανοσοποιητικού και του γαστρεντερικού συστήματος!

Tip: μπορείτε να τα καταναλώσετε ως ενδιάμεσο γεύμα, να τα προσθέσετε στο γάλα ή στο γιαούρτι σε συνδυασμό με δημητριακά και ξηρούς καρπούς. Ε. Νικολάου. neapaseges.gr, 8/11/2017
 
Άλλη εποχή …

Η Google κυκλοφόρησε τα ακουστικά Pixel Buds (σε σύνδεση με τα τηλέφωνα Pixel 2) που μεταφράζουν 40 γλώσσες σε πραγματικό χρόνο H υπηρεσία αυτή θα μπορούσε να αλλάξει τελείως τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε στο εξωτερικό κάνοντας ευκολότερες τις συνομιλίες. Ακουμπώντας το δεξί ακουστικό, απλά πείτε στη Google «Βοηθήστε με να μιλήσω ισπανικά». Στη συνέχεια, αρχίστε να μιλάτε στην κανονική σας γλώσσα. Τα ηχεία του Pixel 2 θα μεταφράσουν τις φράσεις στα ισπανικά. Όταν το άλλο άτομο απαντήσει, τα λόγια θα μεταφραστούν και θα αναπαραχθούν στη γλώσσα σας μέσω των Pixel Buds σας. Σαν Φραντζίσκο. tilestwra.com. 10/12/2017. (σσ. … …)

Καθαρά απόβλητα

Απόβλητα τόσο «καθαρά», που ξαναπέφτουν στο χωράφι … Το έργο Emigrate, έχει στόχο τη βιολογική αποδόµηση µυκητοκτόνων από τα συσκευαστήρια εσπεριδοειδών & µηλοειδών. Έτσι παράγονται έως και 100% «καθαρά» υγρά απόβλητα, τα οποία είναι δυνατόν να χρησιµοποιηθούν ξανά στην άρδευση των παρακείµενων οπωρώνων. Μια «συγκεκριµένη βακτηριακή κοινότητα έχει τη δυνατότητα να διασπά το µυκητοκτόνο Θιαπενταζόλ σε διάστηµα 2-3 ηµερών, ενώ, εάν αυτό καταλήξει στο περιβάλλον µέσα από τα απόβλητα, αποδηµείται το 50% σε διάστηµα ενός χρόνου». Τα απόβλητα θα προσδίδουν µικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωµα των συσκευαστηρίων φρούτων, «που τα κάνει πιο ανταγωνιστικά από οικονοµικής άποψης, καθώς, σήµερα, για να απαλλαγούν από τα απόβλητα, καλούν ειδικές εταιρείες µεταφοράς με μεγάλο κόστος. Δρ. Δ. Καρπούζας, Παν. Θεσσαλίας, Horizon 2020. jobgr.blogspot.gr, 10/12/2017

Φύτευση … ακάλυπτου

Πρόστιμο 250€ σε όσους δεν έχουν φυτεμένο τον ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου κατά τα 2/3. Είναι πολεοδομική παράβαση. Είναι φανερό ότι, με την ανοχή της πολεοδομίας τα τελευταία 30 χρόνια, ο νόμος καταστρατηγείται και ελάχιστη φύτευση γίνεται στους ακάλυπτους χώρους κυρίως των πολυκατοικιών, που έχουν μετατραπεί σε χώρους εναπόθεσης άχρηστων πραγμάτων ή στάθμευσης αυτοκινήτων κλπ. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στις πρασιές, που είναι υποχρεωτικοί ακάλυπτοι χώροι στο μπροστινό μέρος των οικοδομών, οι οποίοι όμως έχουν τσιμεντοστρωθεί και έχουν μετατραπεί σε χώρους επέκτασης εμπορικών δραστηριοτήτων, π.χ. τραπεζοκαθισμάτων καφέ και εστιατορίων ή σε παρκινγκ αυτοκινήτων. Αυτές οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις και χρήσεις των ακαλύπτων χώρων έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην αύξηση της θερμοκρασίας του μικροκλίματος των αστικών περιοχών κατά τους θερινούς μήνες. Γ. Μπακλατζή, taxydromos.gr, 12/12/2017 (σσ. δεν ξέρω αν μπορούν να τα πληρώσουν όλα αυτά τα πρόστιμα, ή είναι ένας ακόμα μηχανισμός διαφθοράς, αλλα το πράγμα έχει παραγίνει με την υποβάθμιση του γενικού καλού, πάντα υπέρ κάποιου αντικοινωνικά δρώντος …)

ΑγροNέα
Δημήτρης Μιχαηλίδης

agronea@otenet.gr
dmichaelides.blogspot.gr 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
 
ΑγροΝέα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: