Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τσιζκέικ με μέλι και γιαούρτι


Υλικά για 8 άτομα...
  • 100 γρ. μπισκότα αμαρέτι (ή μπισκότα digestive)
  • 85 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα φετούλες
  • 85 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 750 γρ. μασκαρπόνε
  • 2 αβγά
  • 1 λεμόνι ξύσμα
  • 1 πορτοκάλι ξύσμα
  • 250 γρ. μέλι (εξαιρετική επιλογή μέλι ανθέων)
  • φρέσκα φρούτα της αρεσκείας σας για το σερβίρισμα
Τρόπος παρασκευής
  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα και τα αναμειγνύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Τα πιέζουμε στη βάση μίας στρογγυλής φόρμας 23 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160° C για περίπου 10 λεπτά να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανή.
  • Στο μεταξύ, αναμειγνύουμε το μασκαρπόνε και το γιαούρτι. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα τη φορά ανακατεύοντας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού αναμειγνύουμε και προσθέτουμε το μέλι κρατώντας 3 κ.σ. για αργότερα.
  • Απλώνουμε το μείγμα στη βάση με τα μπισκότα και σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία για 1 ώρα. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα και να σταθεροποιηθεί.
  • Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Το σερβίρουμε περιχύνοντας με το υπόλοιπο μέλι, ψιλοκομμένα αμύγδαλα και φρέσκα φρούτα σε φετούλες.
  • Σημείωση: Διατηρείται στο ψυγείο για 2 ημέρες.
womanidol.com

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Τσιζκέικ με μέλι και γιαούρτι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.