ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η Ε.Ε. επενδύει στο κλίμα


Ανακοινώθηκε χρηματοδότηση ύψους 9,3 δισ. ευρώ σε καθαρή ενέργεια και βιώσιμη γεωργία για να σωθεί η Γη

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Περισσότεροι από 50 ηγέτες και πλήθος προσωπικοτήτων συμμετείχαν στη διάσκεψη για το κλίμα «Οne Planet Summit» στο Παρίσι, προσδοκώντας ότι έχει έρθει η ώρα να ληφθούν αποφάσεις και να αναληφθεί δράση στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής, παρά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανάληψη δράσης κατά της κλιματικής αλλαγής, ενώ για το ποσό των περίπου 350.000.000 ευρώ για τον ίδιο λόγο δεσμεύτηκε το Ιδρυμα «Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς». Τα κονδύλια της Ε.Ε. θα επενδυθούν στη δημιουργία βιώσιμων πόλεων, καθαρής ενέργειας και βιώσιμης γεωργίας, ενώ ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε την πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου, λέγοντας ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου η οικονομία μας να διαπνέεται από περιβαλλοντική μέριμνα.

Ο Μιγκέλ Αριάς Κανιέτε, αρμόδιος επίτροπος για την Κλιματική Αλλαγή και την Ενέργεια, τόνισε ότι η Συμφωνία του Παρισιού βρίσκεται σε εξέλιξη και επεσήμανε ότι με τις προωθούμενες επενδύσεις θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην Ενωση αλλά και την ευρύτερη «γειτονιά» μας.

Επιπλέον, εταιρίες κολοσσοί, όπως η ασφαλιστική Axa και η τράπεζα ING, παρουσίασαν τα δικά τους σχέδια για τις εναλλακτικές, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ το ίδιο έκαναν και κυβερνήσεις από όλον τον κόσμο. 

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έκανε λόγο για «ιστορική ευθύνη» των ηγετών των ανεπτυγμένων χωρών να δείξουν τον δρόμο της περιβαλλοντικής αειφορίας και ανάπτυξης και στις υπόλοιπες χώρες, ενώ ο οικοδεσπότης Μακρόν τόνισε: «Πρέπει όλοι να δράσουμε γιατί θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε».

Λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών, πάντως, ο πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε για ακόμη μία φορά τον Αμερικανό ομόλογό του «να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στην Ιστορία», δηλώνοντας βέβαιος ότι «ο Τραμπ θα αλλάξει γνώμη».
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Η Ε.Ε. επενδύει στο κλίμα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: