ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υπουργείο Παιδείας : Με συναίνεση προχωρά το σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής


Σε κλίμα συναίνεσης πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου με τους Προέδρους των Τμημάτων του ΑΤΕΙ Αθήνας, Αισθητικής και Κοσμητολογίας, Ακτινολογίας και Ακτινοθεραπείας , Ιατρικών Εργαστηρίων, Οδοντικής Τεχνολογίας και Οπτικής - Οπτομετρίας και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων τους.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, ενώ σημειώνει εξής:

Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών: Έγινε διεξοδική συζήτηση πάνω στην πρόταση του Υπουργείου σχετικά με τη δυνατότητα ίδρυσης Τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Συμφωνία:Υπήρξε ευρεία συμφωνία ότι είναι δυνατή η διαμόρφωση προγράμματος σπουδών και άρα αρχίζει η συγκρότηση του Τμήματος. Επιπλέον συμφωνήθηκε η αναγραφή των κατευθύνσεων στο πτυχίο και η πλήρης κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Ακαδημαϊκοί όροι: Η μετάβαση σε Πανεπιστήμιο είναι μία ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία και η σημερινή συνάντηση η οποία έγινε με αμιγείς ακαδημαϊκούς όρους, έδειξε ότι η πορεία ίδρυσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής συνεχίζεται με πολύ καλούς όρους.

Πως θα λειτουργήσει το τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών

Οι φοιτητές θα εισάγονται στο τμήμα και μετά από 1,5 χρόνο σπουδών θα επιλέγουν μία από τις πέντε κατευθύνσεις.

Τα πέντε τμήματα με τη μορφή των κατευθύνσεων θα διατηρήσουν τα σημερινά επαγγελματικά δικαιώματα.

Στους αποφοίτους θα χορηγείται πτυχίο Βιοϊατρικών Επιστημών, στο οποίο θα αναγράφεται και η κατεύθυνση.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Υπουργείο Παιδείας : Με συναίνεση προχωρά το σχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: