Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κοτόπουλο Γεμιστό με σάλτσα cranberries (κράνμπερις) |



Η συνταγή της ημέρας by Foivi Geler

ΥΛΙΚΑ
  • για 4 άτομα
  • μισό κιλό κιμά (ότι προτιμάτε)
  • μισό πουμαρό με κρεμμύδι
  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φετούλες
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • ένα ξυλάκι κανέλας
  • 5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 5 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μπουκιές
  • μισό κιλό κάστανα, βρασμένα, ξεφλουδισμένα
  • λίγο κουκουνάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο σε φετούλες
  • 1 κονσέρβα ζελέ κράνμπερις
ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Βράζουμε τα κάστανα. Μόλις μαλακώσουν, τα σουρώνουμε, τα περνάμε λίγο απο κρύο νερό, τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και με ένα μαχαιράκι (όσο είναι ακόμα ζεστά) τα καθαρίζουμε.

Ετοιμάζουμε τον κιμά. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, και μετά προσθέτουμε και τον κιμά. Τον σωτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα. Μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να βράσει λίγο με το κρασί να εξατμιστεί το αλκοολ. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και νερό να σκεπάσει τον κιμά. Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά, τσεκάροντάς το συχνά. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος, τον βγάζουμε απο την φωτιά.

Πλένουμε και καθαρίζουμε το κοτόπουλο. Αλατοπιπερώνουμε, κανουμε μερικές σχισμές στο κοτόπουλο και βάζουμε μέσα φετούλες σκόρδου. Γεμίζουμε την κοιλιά με κάστανα κιμά, λίγες πατατούλες και κουκουνάρι. Όση γέμιση μας περισσέψει την στρώνουμε στο ταψί. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε νεράκι στη γαστρα και σιγοψήνουμε μέχρι το κοτόπουλο να ξεκολάει απο τα κόκκαλα του. Δέκα λεπτά πριν το βγάλουμε απο τον φούρνο, το γλασάρουμε με ζελέ κράνμπερις. Δηλαδή απλώνουμε πάνω στην επιφάνεια του κοτόπουλου πολτοποιημένο ζελέ κράνμπερις. Το αφήνουμε να κάνει γυαλιστερή κρούστα.

*Στην φωτό δεν είναι γλασαρισμένο.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Κοτόπουλο Γεμιστό με σάλτσα cranberries (κράνμπερις) | Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.