ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φ.Αραμπατζή(NΔ):Μεγάλη μείωση της παραγωγής & του εισοδήματος ως αποτέλεσμα των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛΜείωση της τάξης του 4,8% παρουσίασε το 2016, σε σχέση με το 2015, η αξία της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας, που κυμάνθηκε στα 10,4 δις ευρώ, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία Eurostat. Μείωση είχαμε τόσο στη φυτική παραγωγή (-4,4%), όσο και στη ζωική παραγωγή (-3,7%) αλλά και στις γεωργικές υπηρεσίες (-2,4%), καθώς και στις δευτερεύουσες δραστηριότητες (-13,3%). Αναφερόμενη στο θέμα η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, Φωτεινή Αραμπατζή, δήλωσε τα εξής: «Τα αποτελέσματα της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2016 έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που γνωρίζει από πρώτο χέρι το σύνολο του αγροκτηνοτροφικού κόσμου: Τη μεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος που ήρθε ως αποτέλεσμα των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

Αυτό που πρέπει να προβληματίσει πάντως είναι αν τα στατιστικά στοιχεία δίνουν την εικόνα της πραγματικότητας ή οφείλονται στην αύξηση της παραοικονομίας και της διακίνησης χωρίς παραστατικά, που αυξάνει τον τελευταίο καιρό λόγω της υψηλής φορολογίας.

Ολόκληρη η δήλωση της Φωτεινής Αραμπατζή αναφέρει τα εξής:

«Τα αποτελέσματα της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2016 έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που γνωρίζει από πρώτο χέρι το σύνολο του αγροκτηνοτροφικού κόσμου: Τη μεγάλη μείωση της παραγωγής και του εισοδήματος που ήρθε ως αποτέλεσμα των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Τα στοιχεία είναι άκρως αποκαλυπτικά: κατά 4,8% μειώθηκε η αξία της αγροτικής παραγωγής. Σημαντική πτώση παρατηρείται στη φυτική και ζωϊκή παραγωγή, στις γεωργικές υπηρεσίες και στις δευτερεύουσες δραστηριότητες.

Η πτώση δε αυτή είναι κατά δύο μονάδες μεγαλύτερη σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Την ίδια στιγμή, χώρες όπως η Σλοβακία, η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Κρατία, οι οποίες εισήλθαν πρόσφατα στην Ε.Ε. παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και η Κυβέρνηση συνολικά, είχαν ατυχώς προσπαθήσει να δημιουργήσουν μια πλασματική εικόνα βελτίωσης, οικιοποιούμενοι την αύξηση 12,1% στο αγροτικό εισόδημα κατά το διάστημα 2014 - 2015. Αύξηση που οφείλεται και στις πολιτικές που εφάρμοσε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Όλοι όμως γνωρίζουν - πλέον και με αριθμούς - τα καταστροφικά αποτελέσματα που επέφερε στον πρωτογενή τομέα η φορολογική και ασφαλιστική επιδρομή, καθώς και η διόγκωση του κόστους παραγωγής. Και η πολιτική αυτή έχει τη σφραγίδα των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και του ίδιου του κ. Τσίπρα».

Διαβάστε την έκθεση της Eurostat στα αγγλικά
agrotypos.gr 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Φ.Αραμπατζή(NΔ):Μεγάλη μείωση της παραγωγής & του εισοδήματος ως αποτέλεσμα των πολιτικών ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: