ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το Ναϊμεχεν η Πρασινη Πρωτευουσα της Ευρωπης για το 2018


Το Ναϊμέχεν της Ολλανδίας πήρε από την 1η Ιανουαρίου, τη σκυτάλη της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης από την γερμανική πόλη της Έσσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκστρατεία με τίτλο: «Πράσινες Συνδέσεις», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και αποσκοπεί στην αύξηση της συμμετοχής των πολιτών στην ανάπτυξη έργων υποδομής και βιοποικιλότητας. Σε όλα τα project του Ναϊμέχεν προβάλλεται το μήνυμα να ασχοληθούν οι πολίτες με τους δημόσιους χώρους ενώ επιδιώκεται η επέκταση του πράσινου χώρου στο κέντρο της πόλης.

Η συμμετοχή των πολιτών είναι, επίσης, σημαντική για τα ενεργειακά έργα της πόλης. Για την κατασκευή του πρώτου αιολικού πάρκου, ο δήμος χρειάστηκε τη στήριξη των περιβαλλοντικών ΜΚΟ ώστε να προχωρήσουν στην υλοποίηση του. Από κοινού λοιπόν κινητοποίησαν χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι αγόρασαν μετοχές στις ανεμογεννήτριες. Αυτό αύξησε την εμπιστοσύνη των τραπεζών και επέτρεψε τις επενδύσεις. Η κατασκευή τεσσάρων ανεμογεννητριών καλύπτει από τις αρχές του περασμένου Μαΐου τις ενεργειακές ανάγκες 7.000 νοικοκυριών, περίπου το 10% της πόλης.

Βασικός στόχος του Ναϊμέχεν είναι η μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών και των επιχειρηματιών σε όλες τις δράσεις ώστε να μετατραπεί σε μια υγιή και ευημερούσα πόλη, χωρίς τη χρήση των ορυκτών καυσίμων έως το 2045. 

 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Το Ναϊμεχεν η Πρασινη Πρωτευουσα της Ευρωπης για το 2018 Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: