ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αν.Πρύτανης ΤΕΙ Αθήνας Παν. Καλδής:Κανένα πρόβλημα για τους αποφοίτους ΤΕΙ εφόσον έχουν καταστεί πτυχιούχοι μετά την εφαρμογή του ν. 2916/2001...ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ & ΠΛΗΒΕΙΟΙ ΟΙ ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΤΕΙ . ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΕΙ ΣΕ ΠΑΛΙΟΥΣ & ΝΕΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ ;

Απαράδεκτος διαχωρισμός των πτυχιούχων ΤΕΙ σε αποφοίτους  προ του νόμου 2916/2001 και σε αποφοίτους μετά απο τον συγκεκρομένο νόμο από τον κ. Παν. Κλαδή Αν.Πρύτανη του ΤΕΙ Αθήνας....

«Ζητήματα αξιολόγησης κ.α. που τίθενται από πανεπιστημιακούς είναι λυμένα, ξεπερασμένα»...
«Εθνική υπόθεση» χαρακτηρίζει ο Αναπληρωτής Πρύτανης του ΤΕΙ Αθηνών Καθηγητής Παν. Καλδής , με δηλώσεις στο esos , την επικείμενη ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σχολιάζοντας την έκτακτη Σύνοδο των Πρυτάνεων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Όσον αφορά ζητήματα αξιολόγησης κ.α. που τίθενται από πανεπιστημιακούς, ο κ. Καλδής θεωρεί ότι είναι λυμένα, ξεπερασμένα από το χρόνο και συνιστούν ή έλλειψη ενημέρωσης ή επικοινωνιακές «κροτίδες» για εσωτερική κατανάλωση κυρίως στα ιδρύματά τους.

Ειδικότερα ο κ.Καλδής, μιλώντας στο esos, είπε τα εξής:

Ολοκληρώνεται η εμβληματική πρωτοβουλία για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου με ιδιαίτερα μεθοδική, ταχύτατη - όχι πρόχειρη - και εν τέλει αποτελεσματική προσέγγιση (μέσα σε 9 μήνες) ολοκληρώνει πλέον την εμβληματική πρωτοβουλία για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα.

Αοκνα εργάζεται ο υπουργός

Αοκνα εργάζεται ο υπουργός για την επιτυχή έκβαση του διακυβεύματος, με προσωπική συνεχή συμμετοχή και καθοδήγηση, αξιοποιώντας έξυπνα κυβερνητικές και υπερκομματικές διασυνδέσεις, δημιουργώντας προϋποθέσεις και συνέργειες, επιδιώκοντας συμπτώσεις και όχι κατ΄ανάγκη συναινέσεις αντικρουόμενων συμφερόντων (ακαδημαϊκών, συντεχνιακών κλπ.) και επιτυγχάνοντας τελικές συνδιαμορφώσεις.

Είναι εθνική υπόθεση

Άλλωστε, η ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου πέραν του ότι είναι εθνική υπόθεση, η οποία θα φέρει και το «αποτύπωμά» του, καθώς και του άμεσου συνεργάτη του Γιώργου Αγγελόπουλου, Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, αποτελεί και πρόκριμα περαιτέρω ρυθμίσεων περιφερειακών ΤΕΙ με Πανεπιστήμια.

Αξιολόγηση

Όσον αφορά ζητήματα αξιολόγησης κ.α. που τίθενται από πανεπιστημιακούς, ο κ. Καλδής θεωρεί ότι είναι λυμένα, ξεπερασμένα από το χρόνο και συνιστούν ή έλλειψη ενημέρωσης ή επικοινωνιακές «κροτίδες» για εσωτερική κατανάλωση κυρίως στα ιδρύματά τους.

Έτσι, αναφέρει ο Αναπληρωτής Πρύτανης ότι, μέσα από σειρά νόμων, όπως ο 2916/2001, ο 3685/2008, ο 4009/2011, ο 4485/2017 κ.λπ., πλέον της 16ετίας, έχει πολλαπλά αναγνωριστεί η ένταξη των ΤΕΙ στην κατηγορία των ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης, κατά την έννοια του άρθρου 16, παρ. 5 του Συντάγματος, όπως και έχει γίνει ένταξη των μελών ΔΕΠ των ΤΕΙ στην κατηγορία των δημόσιων λειτουργών, κατά την έννοια της παρ. 6 του ίδιου άρθρου και τελικά τα ΤΕΙ έχουν εξομοιωθεί πλήρως με τα πανεπιστήμια ως φορείς της ακαδημαϊκής ανώτατης εκπαίδευσης, με πλήρως κατοχυρωμένη ακαδημαϊκή ελευθερία, κατά την παρ. 1 του ίδιου άρθρου.

Η ΑΔΙΠ

Επίσης, ο κ. Καλδής αναφέρει ότι, η Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), που επικαλούνται υποστηρικτικά των επιχειρημάτων τους όσοι είναι αντίθετοι στις επιλογές του Υπουργού Παιδείας, από τη φύση της δεν είναι, ούτε μπορεί να είναι ελεγκτικός, αλλά και παρεμβατικός μηχανισμός στη λειτουργία, την αποστολή ή τη φυσιογνωμία της ανώτατης εκπαίδευσης, η οποία διαμορφώνεται από νόμους του κράτους.

Διαπίστωση προϋπηρεσίας σε μεταπτυχιακά ή σε διδακτορικά

Ειδικότερα, για την προβλεπόμενη διαπίστωση προϋπηρεσίας σε μεταπτυχιακά ή σε διδακτορικά, που περιλαμβάνεται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, ο Αναπληρωτής Πρύτανης εκτιμά ότι δεν μπορεί να είναι κυρίαρχη προϋπόθεση για ένταξη σε προσωποπαγή θέση των πρωτοβάθμιων καθηγητών των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά και θεωρεί ότι πριν ή εντός της Βουλής των Ελλήνων θα αρθεί εφόσον ζητηθεί από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Λόγοι «ψηφοθηρικοί»,

Και αυτό , τονίζει ο κ. Καλδής, όχι για λόγους «ψηφοθηρικούς», αλλά για συνταγματικούς και πρακτικούς, αφού οι πρωτοβάθμιοι καθηγητές ΤΕΙ ήδη συμπεριλαμβάνονται σε μητρώα εκλεκτόρων των Πανεπιστημίων της χώρας, όπως αυτά έχουν εγκριθεί από τις Συγκλήτους τους και έχουν πραγματοποιηθεί ή πραγματοποιούνται κρίσεις αρκετών καθηγητών Πανεπιστημίων με εκλεκτορικά που συμπεριλαμβάνουν και καθηγητές ΤΕΙ.

Πτυχιούχοι των ΤΕΙ

Αναφορικά με το δικαίωμα των αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά για πρόσβαση σε πανεπιστημιακό πτυχίο του νέου Ιδρύματος, ο Αναπληρωτής Πρύτανης θεωρεί ότι εφόσον έχουν καταστεί πτυχιούχοι μετά την εφαρμογή του ν. 2916/2001, θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους με νομοθετική διαδικασία εξομοίωσης αμέσως μετά την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΘΕΙ  ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ esos.gr

Σχόλια (22)

 
dr
03 Ιαν 2018 10:52
'' εφόσον έχουν καταστεί πτυχιούχοι μετά την εφαρμογή του ν. 2916/2001 θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους με νομοθετική διαδικασία εξομοίωσης αμέσως μετά την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής'', λέει ο ο Αναπληρωτής Πρύτανης του ΤΕΙ Αθηνών Καθηγητής Παν. Καλδής. Ο διαχωρισμός σε αποφοίτους προ και μετά 2001 είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ και ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ...
 
Αποφοιτος 1999 μηχανικός Πληροφορικής ΤΕ
03 Ιαν 2018 11:03
Αξιότιμε Αντιπρύτανη,
Οι πτυχιούχοι 4ετών προγραμμάτων προ του 2001 όπως πχ οι μηχανικοί Πληροφορικής ΤΕ είναι "αλλουνού παπά ευαγγέλια;" Αυτοί αλλά και οι υπόλοιποι απόφοιτοι (3 ,5 έτη φοίτησης) δεν πρέπει να τύχουν της εξομοίωσης από τη στιγμή μάλιστα που ήδη υπηρετούν ως κατηγορία ΠΕ στην δημόσια εκπαίδευση; Να ξέρετε ότι και οι προ 2001 απόφοιτοι συνετέλεσαν καθοριστικά στην σημερινή ευτυχή εξέλιξη του Ιδρύματός ΜΑΣ.
Μετά τιμής
 
bob mastoras
03 Ιαν 2018 11:07
Πράγματι απαράδεκτη η προσέγγιση και στάση του πρύτανη.
 
sk
03 Ιαν 2018 11:22
Αναφορικά με το δικαίωμα των αποφοίτων των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά για πρόσβαση σε πανεπιστημιακό πτυχίο του νέου Ιδρύματος, ο Αναπληρωτής Πρύτανης θεωρεί ότι εφόσον έχουν καταστεί πτυχιούχοι μετά την εφαρμογή του ν. 2916/2001, θα ικανοποιηθεί το αίτημά τους με νομοθετική διαδικασία εξομοίωσης αμέσως μετά την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.!!!!!!!
Δηλαδή οι πριν του 2001 ήταν σε άλλο ΙΔΡΥΜΑ!!!δεν έχουν δικαίωμα σε αυτήν την διαδικασία???
Παίζουν με τις λέξεις!!!
Υποκρισία!!!
Πολιτικό Έγκλημα!!!
 
Πάνος Ματσούκας
03 Ιαν 2018 12:20
Ντροπή και αίσχος σε εσάς προσωπικά και στον ίδιο τον Υπουργό που έχετε ήδη αποφασίσει το "τέλειωτικό χτύπημα" στους αποφοίτους των ΤΕΙ.
Είμαι απόφοιτος του 1999 και ισότιμος πτυχιούχος Μηχανικός με τον αντίστοιχο πτυχιούχο του 2001, 2002, 2003 ... 2017, 2018!!!
Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να με αποκλείσεις από την διαδικασία.
Ντροπή και αίσχος για την επαίσχυντη δήλωσή σας κ. Αντιπρύτανη. Μήπως ξεχνάτε ότι ήσασταν Αντιπρόεδρος προ ολίγων ημερών και τώρα αναβαθμιστήκατε σε Αντιπρύτανης;...στο πλαίσιο της ενιαίας Ανώτατης Εκπαίδευσης;
Εσείς ζητάτε το δίκιο σας και καμία μέριμνα για τους αποφοίτους.
Και μας λέτε ότι το θέμα των αποφοίτων θα λυθεί ΜΕΤΑ...με άλλο ΝΟΜΟ; Και μάλιστα οι προ 2001 θα μείνουν ΕΚΤΟΣ!!!!
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ!!!
Ντροπή σας!
Η ευθύνες πλέον είναι προσωπικές!!!!!!
 
Αλέξανδρος Ανδρ.
03 Ιαν 2018 12:59
κ. Αντιπρύτανη,
Εάν τολμήσετε εσείς (και όλα τα μέλη των Συγκλήτων των δύο ΑΕΙ ΤΤ) και ο κ. Υπουργός να μην συμπεριλάβετε τους αποφοίτους των δύο ΤΕΙ που απέκτησαν πτυχίο πριν το 2001 και οι οποίοι είναι 100% ισότιμοι με τους σημερινούς πτυχιούχους των δύο ΤΕΙ, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την οργή του Νόμου και της Κοινωνίας!!!
Δεν θα σας επιτρέψουμε να εγκληματίσετε εις βάρος μας!!!
Φτάνει πια!!!
Δυστυχώς στη Χώρα της ντροπής, για να βρούμε το δίκιο μας την ύστατη αυτή στιγμή, χρειαζόταν μια δυνατή συντεχνία να πιέσει!
Πρέπει να κινητοποιηθεί το Πολιτικό σύστημα!! Διαπράττεται Πολιτικό Έγκλημα!!!!!!!
κ. Απόστολε Κακλαμάνη πού είστε τώρα που σας χρειαζόμαστε!!!
κ. Μητσοτάκη, κα Γεννηματά, κκ Βουλευτές της Αντιπολίτευσης κάντε κάτι την ύστατη αυτή ώρα!!!!
 
Πτυχιούχος Τει
03 Ιαν 2018 13:11
Απαράδεκτο, παράνομο και αντισυνταγματικό .
Το 2001 τα ΤΕΙ αναγνωρίστηκαν ως ανώτατα ,δεν έγιναν ανώτατα.
Εκτός και αν θέλουν να μας φορτώσουν κάποια μαθήματα παραπάνω από τους αποφοίτους του 2001 και μετά.
Όμως μην γελιεστε αν δεν μπεί τώρα η ισοτίμηση στο νομοσχέδιο δεν θα μπεί ποτέ και για κανένα
Θυμάστε πόσα χρόνια μας έταζαν επαγγελματικά δικαιώματα ???
 
jimmys_b
03 Ιαν 2018 13:24
Αυτές οι μεθοδεύσεις για πτυχιούχους των δύο ιδρυμάτων είναι τουλάχιστον απαράδεκτες. Στη Γαλλία μετά από κάποια χρόνια αποδεδειγμένης εργασίας σε κάποιο επιστημονικό κλάδο π.χ. οικονομικα, έχεις τη δυνατότητα να δώσεις εξετάσεις και να αποκτήσεις Πανεπιστημιακό τίτλο πλήρως ισότιμο με αυτόν που απέκτησε κάποιος σπουδάζοντας. Και ο Υπουργός αρνείται σε πτυχιούχους ανώτατης εκπαίδευσης να έχουν συνέχεια στα ίδια ιδρύματα από τα οποία αποφοίτησαν ;; Φυσικά η νομική οδός είναι εξασφαλισμένη αλλα τέτοια απαξίωση , αδιαφορία, τιμωριτικη προσβλητικη για χιλιάδες επαγγελματίες και επιστημονες συντεχνιακή λογική, ΔΕΝ θα περάσει χωρίς ΚΟΣΤΟΣ για αυτούς που αποφάσισαν. Και το κόστος θα είναι πολυεπίπεδο και πολλαπλάσιο αυτών που υπογράφουν. Ας το έχουν κατά νου!!
 
Stefanos
03 Ιαν 2018 14:46
Nομοθετική διαδικασία εξομοίωσης αμέσως μετά την ίδρυση και λειτουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ΔΕΝ πρόκειται να υπάρξει. Αυτό που συμβαίνει, είναι ένα déjà vu του 1983, όπου τα ΕΔ θα έβγαιναν με άλλη νομοθετική διαδικασία μετά από 4 χρόνια, από την ίδρυση και λειτουργία αυτών. Για την ιστορία πέρασαν 35 (!!!) χρόνια και τέτοια νομοθετική διαδικασία δεν υπήρξε ποτέ! ΠΟΤΕ!
Αυτό που λέει ο κύριος, αποτελεί κλασσική μέθοδο αποπροσανατολισμού και κατευνασμού των δυνητικών αντιδράσεων από μέρους των αποφοίτων. Και σαν να μην είναι αυτό αρκετό,τους διαιρεί κιόλας σε προ και μετά του 2001παραβλέποντας την ισχύουσα νομοθεσία.
Τέλος το ότι η αναφορά στους πτυχιούχους γίνεται στο τέλος, είναι και αυτό ένα "σημειολογικό" χαρακτηριστικό που φανερώνει το πόσο τους υπολογίζουν.
 
i_a
03 Ιαν 2018 15:15
Μεταξύ άλλων ο κ. Καλδής αναφέρεται μετά βεβαιότητας για το τι μέλλει γενέσθαι αποφοίτων ΤΕΙ (προ και μετά του 2001). Αν αυτά που γράφει είναι απολύτως ορθά, τεκμηριωμένα και ακλονήτως εδραζόμενα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έχουν καλώς! Ειδάλλως, σύμφωνα με το άρθρο 187 θεωρούνται διαρροή ψευδών ειδήσεων.
 
ΤΕΙ
03 Ιαν 2018 15:17
Οι ευθύνες των καθηγητών που πολεμούν τους πτυχιούχους που καταξίωσαν στην κοινωνία τα ΤΕΙ είναι πλέον ορατές και θα αποδώθουν.
Σύμφωνα με τον κύριο Καλδή οι πτυχιούχοι προ του 2001 θα μείνουν με ένα πτυχίο φάντασμα αφού η σχολή του θα έχει καταργηθεί.
Καμία μέριμνα για αυτούς .Ούτε τουλάχιστον με κάποια μαθήματα παραπάνω .
Άραγε σύλλογος πτυχιούχων υπάρχει για να σχολιάσει ή έχει καλυφθεί από λεγόμενα του κυρίου Καλδή ?....
Θέλω να πιστεύω πως όχι και ότι σύντομα θα πάρει θέση
 
Giorgos
03 Ιαν 2018 15:33
Πτυχιούχε του ΤΕΙ Αθήνας που τελείωσες πριν το 2001, τώρα θα πρέπει να είσαι στην ηλικία των 40. Άρα καταξιωμένος (με μεταπτυχιακά, διδακτορικά, μεγάλη εργασιακή εμπειρία κλπ). Γιατί ασχολείσαι λοιπόν με το παρόν νομοσχέδιο ; Για να πεις στην οικογένειά σου ότι μετά από πολλά χρόνια σου ήρθε το πτυχίο Πανεπιστημίου που από τότε άξιζες ; Ή μήπως θα ξεκινήσεις μια νέα καταπληκτική καριέρα λόγω του Πανεπιστημιακού πτυχίου ; ...
Γι' αυτό σου λέω ... μην ασχολείσαι.
 
ΤΕΙ
03 Ιαν 2018 15:36
Ο κύριο αντιπρύτανης στο προς διαβούλευση νομοσχέδιο για το ΠΔΑ δεν αναφέρθηκε καθόλου στους παλαιούς πτυχιούχους παρά μόνο σε θέματα που αφορούν τους καθηγητές .
Σήμερα σχολιάζει στο esos και όχι στο νομοσχέδιο μία παράγραφο που αναφέρεται στους πτυχιούχους και εκεί μας χωρίζει και μας διαιρεί .
Σιγή ασυρμάτου και από τους υπόλοιπους καθηγητές.
Ντροπή και αίσχος τίποτε άλλο .
 
Απόφοιτος τει Κρήτης
03 Ιαν 2018 16:43
Για όλο αυτό το χάος φταίει η κάθε προηγούμενη κυβέρνηση που ποτε δεν εξίσωσε τους καθηγητές και ποτε δεν εκδοσαν επαγγελματικά δικαιώματα. Επίσης για όλο αυτό το χάος φταίει η κάθε συντεχνία που κατέστρεψε έτσι τα ΤΕΙ. Επικρατεί ένα χάος Εξαιτίας Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ οι οποίοι γκρεμίσανε την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Και όλα αυτά για τα επαγγελματικά δικαιώματα.
 
Γ.Α.
03 Ιαν 2018 16:50
@Πάνος Ματσούκας
Πολύ σωστά τα γράφεις. Ο μέχρι πριν λίγο καιρό Αντιπρόεδρος, που αναβαθμίσθηκε σε Αντιπρύτανη, κάτι που πιθανόν να μην το είχε φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, κάνει με παράνομο και αντισυνταγματικό τρόπο και διαχωρισμούς, για απόφοιτους σε πριν και μετά το 2001. Αυτός θα τηρήσει το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους, που μιλάει για την Αρχή της ισότητας; Ας κρατήσουμε τις δηλώσεις του αυτές, μπορεί σε λίγο καιρό να τον φέρουν νομικά σε πολύ δύσκολη θέση. Oι ευθύνες όσων αποφασίζουν και υπογράφουν για τους απόφοιτους, χωρίς αυτούς, είναι πλέον και προσωπικές.
 
Κωνσταντίνος
03 Ιαν 2018 16:57
@Πτυχιούχος Τει
Το νομοσχέδιο έτσι όπως είναι τώρα, ναι μεν δεν περιλαμβάνει ρύθμιση για τους ήδη πτυχιούχους ΑΛΛΑ ούτε και τους αποκλείει από το ενδεχόμενο ισοτίμησης με τα πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής...
Αν ψηφιστεί έτσι (χλωμό το κόβω διότι υπάρχουν πολλά νομικά κενά και όχι μόνο σ' αυτό το θέμα) τότε ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ το τι θα γίνει με τους ήδη πτυχιούχους...κι επειδή είναι σχεδόν βέβαιο ότι κάποιοι συνάδελφοι θα κινηθούν νομικά (πέρα από ενώσεις π.χ. Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. που σίγουρα θα το κάνουν) τότε θα αναγκαστούν α)να γνωμοδοτήσουν οι Δικαστικές αρχές και β)να διευθετήσουν το θέμα...
Το μόνο για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι σ' αυτό το ενδεχόμενο (με βάση την κείμενη νομοθεσία και το τι έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν) είναι ότι το αίτημα θα δίνει δεκτό...κανείς όμως δε μπορεί να είναι σίγουρος ούτε για το "πόσοι" από τους πτυχιούχους θα λάβουν ισοτίμηση (απόφοιτοι Τ.Ε.Ι. μετά το 2001, πριν το 2001, πριν το 1983 κ.λπ.) ούτε για το πως θα προκύψει η ισοτίμηση αυτή (με "εξετάσεις" ή χωρίς κ.λπ.)...
 
ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ
03 Ιαν 2018 19:13
Απαραδεκτη σταση απο τον "αντιπρυτανη". Αν υπαρχει διαφορα πριν και μετα το 2001 τοτε αυτο σημαινει οτι τα ΤΕΙ πριν το 2001 ηταν κατι αλλο απο τα ΤΕΙ μετα το 2001. Δηλαδη τοσα χρονια αυτοι που χρησιμοποιουν το τιτλο που πηραν πριν το 2001 εξαπατουν την κοινωνια;
 
Νικήτας Χιωτίνης
03 Ιαν 2018 19:58
Αγαπητοί κύριοι...Αυτό που λέει ο κος Καλδής αφορά στην τυπική ισοτίμηση που μπορεί να γίνει αμέσως ή περίπου αμέσως, απλώς στηριγμένη στους ισχύοντες νόμους (και πολύ καλώς το λέει τώρα και προς πάσα κατεύθυνση). Για τους παλαιότερους του 2001 αποφοίτους, μπορούν κάλλιστα να αποφασίσουν οι Διοικήσεις του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πρύτανις, Πρυτανικό Συμβούλιο, Κοσμήτορες Σχολώς ή Πρόεδροι Τμημάτων) να δώσουν βεβαιώσεις ισοτίμησης -με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ας μην προτρέχουμε.....
 
Κατερίνα
03 Ιαν 2018 20:07
Θα περιμένατε κάτι καλύτερο από πολιτικούς και πολιτικάντηδες;
 
@Χιωτινης
03 Ιαν 2018 20:13
Δηλαδή χιλιάδες απόφοιτοι πρέπει να περιμένουν "Περίπου αμέσως" τους "Πρυτάνεις" και "Αντιπρυτάνεις" να συσκεφτούν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Τι σημαίνει περίπου αμέσως; Γιατί δεν γίνεται απευθείας;
 
Πτυχιούχος Τει
03 Ιαν 2018 20:40
@ Νικήτας Χιωτίνης
Αγαπητέ κύριε Χιωτίνη από την αρθρογραφία σας ,διακρίνω ευγένεια και βαθειά γνώση των θεμάτων .
Χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει κάθε σωστός Δάσκαλος .
Μην ξεχνάτε όταν μιλούσατε για πετράδες και σχολή οικιακής οικονομίας.
Τότε δεν βάζατε ερωτηματικά ,αστερίσκους και θα.
Βάλτε πλάτη Δάσκαλε και εσείς για μην πραγματοποιηθεί η τεράστια αδικία του διαχωρισμού σε προ και μετά 2001 πτυχιούχους .
Εσείς ξέρετε καλά πόσο ματωσαμε και εμείς οι...Προ 2001 για να πάρουμε το πτυχίο και για να συνεχίσουμε .
Ξέρετε ότι διάφορες δεν υπάρχουν υπάρχει όμως απόφαση του Αρείου πάγου με αριθμ.524/2013 που τα λέει όλα .
Ξέρω ότι θα το κάνετε και σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων .
Καλή και δημιουργική χρονιά .
 
V. K.
03 Ιαν 2018 20:44
Αγαπητοί συνάδελφοι δεν θα υπάρχει κανένας λόγος ισοτιμησης των πτυχίων των Μηχανικών ΤΕΙ με τα νέα. Πιστεύω (μακάρι να διαψευστώ) πως οι Μηχανικοί του ΠΔΑ οι οποίοι θα είναι τετραετούς φοίτησης δεν θα έχουν τον τίτλο του Διπλωματούχου Μηχανικού, αλλά θα συνεχίσουν να είναι Πτυχιούχοι με τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τους Μηχανικούς ΤΕΙ.

esos.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Αν.Πρύτανης ΤΕΙ Αθήνας Παν. Καλδής:Κανένα πρόβλημα για τους αποφοίτους ΤΕΙ εφόσον έχουν καταστεί πτυχιούχοι μετά την εφαρμογή του ν. 2916/2001... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: