Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φασολάδα Πηλίου με λουκάνικα


Φασολάδα με λουκάνικα και καυτερή πιπερίτσα. Απολαύστε μια πολύ νόστιμη, χυλωμένη χειμωνιάτικη φασολάδα για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ένα υπέροχο ελληνικό πιάτο, το εθνικό φαγητό μας φαγητό, ταπεινό με απλά και φτηνά υλικά υλικά αλλά εξαιρετικά πλούσιο σε γεύση.

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. μικρά άσπρα ξερά φασόλια
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρεδάκια
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 120 γρ. (2 γεμάτες κ.σ.) πελτές ντομάτας
  • 1 αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα, τριμμένη ή μπούκοβο (προαιρετικά)
  • 1 πράσο (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε μέτριες ροδέλες
  • 3 καρότα, κομμένα σε στρογγυλές φέτες
  • 2 κλωνάρια σέλερι με τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 λουκάνικα πικάντικα αρεσκείας σας, κομμένα σε ροδέλες

Εκτέλεση συνταγής
  1. Μουλιάζετε από βραδίς (12 ώρες περίπου) τα φασόλια σε κρύο νερό. Τα ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό, τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό, που να τα σκεπάζει, και τα αφήνετε να πάρουν 1-2 βράσεις σε δυνατή φωτιά. Τα στραγγίζετε, πετάτε το νερό που τα βράσατε και μεταφέρετε τα στραγγισμένα φασόλια στην άδεια κατσαρόλα. 
  2. Προσθέτετε 1-1,2 λίτρα κρύο νερό, φροντίζετε να τα σκεπάζει, τα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε τη φωτιά και αρχίζετε να τα ξαφρίζετε με μια τρυπητή κουτάλα, για όσο διάστημα ανεβαίνει αφρός στην επιφάνεια (για 30 λ περίπου). Μόλις σταματήσει να βγαίνει αφρός, προσθέτετε το φύλλο δάφνης, το κρεμμύδι, το πελτέ ντομάτας, τη πιπερίτσα ή μπούκοβο (προαιρετικά) και το πράσο.
  3. Μισοσκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε τα φασόλια σας σε χαμηλή φωτιά για 1½ – 2 ώρες (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια σας) μέχρι να μαλακώσουν και χυλώσουν. Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος μειωθεί το υγρό προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
  4. 20 λ περίπου πριν το τέλος του μαγειρέματος προσθέτετε στη κατσαρόλα τα καρότα και το σέλερι. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά, τη ξαναβάζετε στη φωτιά και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1-2 λ. Αποσύρετε τη φασολάδα σας από τη φωτιά. 
  5. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά, ένα αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία και σοτάρετε τα λουκάνικα για 3-5 λ, γυρίζοντάς τα συχνά, μέχρι να ροδίσουν, αλλά χωρίς να χάσουν τους χυμούς τους. Ρίχνετε τα λουκάνικα μέσα στη κατσαρόλα αμέσως μόλις την αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατεύετε, αφήνετε τη φασολάδα σας για 5 λ να σταθεί για να χυλώσει καλά και σερβίρετε.
Sintayes.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter


Φασολάδα Πηλίου με λουκάνικα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.