Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σοκολατένιο κέικ με αχλάδια


Ένα υπέροχο σοκολατένιο κολλώδες κέικ με αχλάδια. Άλλος ένας υπέροχος συνδυασμός σοκολάτας με σιροπιασμένα αχλάδια που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με την εξαιρετική γεύση του. Μια συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ), της Μάγγι Μπέρ (Maggie Beer) της διάσημης Αυστραλέζας σεφ για ένα γλύκισμα που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε όλες τις περιπτώσεις. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής
Για τα κέικ:
  • 5 μέτρια αχλάδια συνολικού βάρους 440 γρ. 
  • 185 ml φρέσκος φυσικός χυμός λεμόνι+190 ml νερό (“Λεμονάδα με λεμόνι” σε όλα τα Σ.Μ.)
  • 60 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
Για το κέικ:
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 70% κακάο, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. βούτυρο + επιπλέον λιωμένο για άλειμμα ταψιού
  • 4 αυγά + 2 κρόκους αυγών
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 κοφτό κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. σκόνη κακάο, κοσκινισμένο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τα αχλάδια: Σε μια κατσαρόλα που χωράει όλα τα αχλάδια βάζετε τη λεμονάδα, το νερό και τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια. Βάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και τα αφήνετε σε χαμηλή φωτιά να λιώνει η ζάχαρη. 
  2. Παράλληλα, εσείς καθαρίζετε τα αχλάδια και τα κόβετε σε 6 φέτες το καθένα. Τα βάζετε στη κατσαρόλα με το σιρόπι και τα βγάζετε σε μέτρια φωτιά για 10 λ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζετε τα αχλάδια, τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν καλά και μετά κόβετε τη κάθε φέτα αχλαδιού στα δύο. 
  3. Για το κέικ σοκολάτας: Σε μπολ για μπεν μαρί βάζετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το βούτυρο τα λιώνετε σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει χωρίς να ακουμπά το νερό στο σκεύος με τη σοκολάτα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσουν και έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Το αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει. 
  4. Βάζετε σε ένα μπολ τα αυγά, τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 7-8 λ περίπου ή μέχρι να έχετε ένα πολύ αφράτο, κρεμώδες μείγμα. Aφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο το σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε με μεγάλο κουτάλι ή σύρμα να ενσωματωθεί. Τέλος προσθέτετε το κοσκινισμένο αλεύρι και το κακάο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  5. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. και βάθους 9,5 εκ. και στρώνετε στη βάση του τα αχλάδια. Από πάνω ρίχνετε με προσοχή το σοκολατένιο μείγμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και βάζετε το ταψάκι με το μείγμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο ταψί.  
  6. Το ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 1:10-1:30 ώρα (ανάλογα με το φούρνο σας) ή έως το μείγμα αρχίσει να ξεκολλάει και να απομακρύνετε από τα τοιχώματα του ταψιού αλλά στο κέντρο του θα είναι ελαφρώς κολλώδης. Το σερβίρετε ζεστό πασπαλισμένο με λίγη σκόνη κακάο ή σκέτο ή το συνοδεύετε με σαντιγί. 

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Σοκολατένιο κέικ με αχλάδια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.