ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Για τη Βουλή “οδεύει” το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής


Στόχος του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είναι το Σχέδιο Νόμου να έχει ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής πριν τις 25 Ιανουαρίου .Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει η συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Στόχος του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου είναι το Σχέδιο Νόμου να έχει ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής πριν τις 25 Ιανουαρίου, οπότε αμέσως μετά να διοριστεί η Διοικούσα Επιτροπή του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με πρόεδρο τον πρώην Πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη.

Τα νέα τμήματα του Πανεπιστημίου θα ενταχθούν στο νέο Μηχανογραφικό που θα συμπληρώσουν φέτος οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ.

Οι νυν φοιτητές μπορούν να διεκδικήσουν το πτυχίο που θα χορηγεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής “παίρνοντας” συμπληρωματικά μαθήματα που θα ορίσει το κάθε τμήμα.

Οσοι φοιτητές απέκτησαν ήδη πτυχίο από τα ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ , σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας , δεν θα δοθεί καμία δυνατότητα ισοτίμησης με τα πτυχία του νέου Πανεπιστήμια.

Μόνο με 1.424 σχόλια ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για το Παν. Δυτικής Αττικής

Μόνο με την κατάθεση 1.424 σχολίων ολοκληρώθηκε χθες στις 9 το πρωί η δημόσια διαβούλευση του υπουργείου Παιδείας επί του Σχεδίου Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων θεωρείται μικρός, δεδομένου ότι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ενεργοί φοιτητές και προσωπικό του ΤΕΙ Αθήνας και ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ ανέρχονται στις 38.000, ενώ υπάρχουν και οι δεκάδες χιλιάδες πτυχιούχοι που αποκλείονται από τις διαδικασίες ισοτιμίας τους με τα πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής, δυνατότητα που δίνεται στους ήδη φοιτούντες, αλλά και στους “αιώνιους” συμφοιτητές τους.

Η μικρή συμμετοχή αποδίδεται στο γεγονός ότι εδώ και χρόνια, και όχι επι του νυν υπουργού Κ. Γαβρόγλου, επικρατεί η άποψη ότι οι αποφάσεις είναι ειλημμένες και ότι οι διαβουλεύσεις δεν έχουν ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Την “πρωτιά” σε αριθμό συμμετοχών κατέκτησε το άρθρο 2 που αφορά Σχολές-Τμήματα με 808 σχόλια.

Ακολουθούν:

Το άρθρο 5 που αναφέρεται στους φοιτητές με 283 σχόλια

Το άρθρο 4 για το προσωπικό των δυο Ιδρυμάτων με 99 σχόλια

Πατήστε εδώ για να συνδεθείτε με τη δημόσια διαβούλευση

Ετικέτες: Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Σχόλια (6) 

ΓΚ
05 Ιαν 2018 10:10
Υπουργέ πολύ βιαστικό σας βλέπω και πολύ κάθετο στην αποψη σας για την ισοτίμηση των παλαιών πτυχιούχων , μην είσαστε τόσο υπερήφανος πιά για το δημιούργημα σαςεξάλλου και να ψηφιστεί ετσι οπως ειναι ..,θα αλλαξει σύντομα και θα γίνει αγνώριστο

Δεν ζούμε στην Σοβιετία να το θυμάστε
Κωνσταντίνος
05 Ιαν 2018 10:40
Στείλτο έτσι όπως είναι προς ψήφιση και θα αναστενάξουν τα δικηγορικά γραφεία και οι δικαστικές αίθουσες... 

Gik
05 Ιαν 2018 13:39
Και καπως ετσι ολοι οι πτυχιουχοι θα εχουν ενα πτυχιο για να μην εχει καμια αξια καθως δεν θα υπαρχουν Τει Αθηνας και Τει Πειραια αλλα το πανεπιστημιο δυτικης αττικης ...Φοβερο ! Συγχαρητηρια!!
 
Πάνος Δ. - Απόφοιτος ΤΕΙ
05 Ιαν 2018 13:58
Συγχαρητήρια κ. Υπουργέ, κ. Αγγελόπουλε Γενικέ Γραμματέα,
Μας τελειώσατε!
Εκμεταλλευτήκατε την ανίσχυρη αντίδρασή μας, τη μη-ύπαρξη σοβαρής εκπροσώπησής μας, την παντελή έλλειψη υποστήριξης των συμφερόντων μας από τους Δασκάλους μας, την παντελή αδιαφορία της Αντιπολίτευσης!!!
Υποκύψατε στις πιέσεις και κλείνετε δύο Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα χωρίς να προβλέπεται διαδικασία ισοτίμησης των αποφοίτων. Η απόφασή σας αυτή έχει τόσο καταστροφικές συνέπειες που δυσκολεύομαι να το χωνέψω!
Ετών 39, με άλλα 28 χρόνια εργασίας μπροστά μου τουλάχιστον, εξαφανίζετε ένα ΑΕΙ και εγώ και χιλιάδες άλλοι απόφοιτοι μένουμε ξεκρέμαστοι με ένα πτυχίο χωρίς το αντίκρισμα!
Δεν έχει γίνει σε καμία Χώρα αυτό! Εκτός από το ESOS, κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης ΔΕΝ δημοσιοποίησε κάτι! Όλα προσυμφωνημένα!
Η απόφασή σας αυτή απ’ ό,τι φαίνεται θα «περάσει ανέγγιχτη» από την φοβερή Βουλή μας !
 
Απόφοιτος ΤΕΙ 2000.
05 Ιαν 2018 14:18
Κρίμα κ. Υπουργέ,

Λυπάμαι πραγματικά και για εσάς και για όλους τους Καθηγητές!!! Λυπάμαι πραγματικά!!!
Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Να μετασχηματίζεται ένα ΑΕΙ χωρίς μεταβατικές διατάξεις για τους πτυχιούχους! Η ζημιά που επέρχεται στα πτυχία μας είναι ανυπολόγιστη!!
Κρίμα, πραγματικά Κρίμα.
Πού είναι οι διαδικασίες ισοτίμησης, έστω με μαθήματα, πού είναι; Για αποφοίτους προ και μετά 2001!!!
Είμαστε νέοι άνθρωποι για όνομα του Θεού! Μας σκοτώνετε...το καταλαβαίνετε;
Είναι ντροπή!!!! 

NIKOS NAKOS
05 Ιαν 2018 20:05
Λυπάμαι πραγματικά!!! Τόσες κυβερνήσεις πέρασαν και τα επαγγελματικά δικαιώματα τόσων αποφοίτων ακόμα εκκρεμούν και εκκρεμοδικούν. Δώστε πρώτα τα δικαιώματά μας και μετά κάντε οτιδήποτε άλλο. Αυτό μας το οφείλετε διότι είμαστε κι εμείς Ελληνόπουλα από Έλληνες γονείς. Τι κάνατε πανεπιστήμιο τους καθηγητές μας?
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Για τη Βουλή “οδεύει” το Σχέδιο Νόμου για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 9:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: