ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Β.Αποστόλου: Στις αρχές Φεβρουαρίου οι πρώτες αποζημιώσεις για τους ροδακινοπαραγωγούς


Στις αρχές Φεβρουαρίου θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ οι αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς για τις ζημιές που υπέστησαν την περασμένη άνοιξη λόγω παγετού, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε αντιπροσωπεία τους, με την οποία συναντήθηκε . Οι αποζημιώσεις για τις ζημιές λόγω των βροχοπτώσεων του Ιουλίου θα καταβληθούν το συντομότερο δυνατό, πρόσθεσε ο υπουργός.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ

Ο Υπουργός ΑΑ&Τ Βαγγέλης Αποστόλου, συναντήθηκε  με αντιπροσωπεία ροδακινοπαραγωγών περιοχών Ημαθίας, Πέλλας και Κοζάνης για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τη φετινή χρονιά σε σχέση με τις τιμές των προϊόντων και τις αποζημιώσεις λόγω καιρικών φαινόμενων παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Θεοφάνη Κουρεμπέ και εκπροσώπων της Διεπαγγελματικής Πυρηνοκάρπων.

Ο Υπουργός ανακοίνωσε :

Για το πρώτο θέμα τόνισε πως σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του πριν λίγο καιρό, προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος των παραγωγών, λόγω μειωμένης τιμής του προϊόντος, έχει συνταχθεί και αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικός φάκελος τεκμηρίωσης και αναμένεται η απάντηση.

Για το δεύτερο θέμα δεσμεύτηκε πως σε ότι αφορά ζημιές της άνοιξης, λόγω κυρίως παγετού, οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ θα καταβληθούν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Όσον αφορά δε τις αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου, σύμφωνα και με το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής, τη διαδικασία καταχώρησης των στοιχείων των αιτουμένων αποζημίωση μέχρι 7 Φεβρουαρίου, και την επεξεργασία τους από τον ΕΛΓΑ, θα καταβληθούν οι αντίστοιχες αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατόν.
enikonomia.gr
  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Β.Αποστόλου: Στις αρχές Φεβρουαρίου οι πρώτες αποζημιώσεις για τους ροδακινοπαραγωγούς Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: