Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν γίνεται με κάποιο μαγικό ραβδί


Θα ήταν άδικο από την πλευρά μας αλλά και από την πλευρά της πολιτείας να μη ληφθεί υπόψη στο σχέδιο νόμου, η τεράστια συνεισφορά των αποφοίτων στη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία των δύο Ιδρυμάτων

Του Παντελή Μαλατέστα, Κοσμήτορα Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ

Ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση του σχεδίου νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠΔΑ) και τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή, ώστε να αποτελέσει πλέον νόμο του κράτους.

Το ΠΔΑ, προέρχεται από τη συγχώνευση των δύο καταξιωμένων τόσο στην ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και στην αγορά εργασίας, Ανωτάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του νομού Αττικής, του ΤΕΙ Αθήνας και του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ. Το ΠΔΑ όπως έχει πολύ προσεκτικά και συστηματικά σχεδιαστεί, με βάση τη μακρόχρονη παρουσία των δύο Ιδρυμάτων στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης, το ακαδημαϊκό, τεχνικό και διοικητικό του προσωπικό, τη σύγχρονη υλικοτεχνική του υποδομή, διαθέτει όλα τα εχέγγυα για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού χάρτη της εκπαίδευσης, αυξάνοντας παράλληλα τη δυναμική και την αξιοπιστία του. Τα Τμήματα του ΠΔΑ, αντιστοιχούν σε διεθνώς αναγνωρισμένα επιστημονικά πεδία, ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας, της οικονομίας και της αγοράς εργασίας, έχουν αυτοδυναμία μελών ΔΕΠ,ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ και διοικητικού προσωπικού, δεν παρουσιάζουν μεταξύ τους επικαλύψεις και οδηγούν σε ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων τους. Η παράλληλη ίδρυση προγραμμάτων διετούς κύκλου σπουδών, τα οποία θα οργανώνονται και θα εποπτεύονται από το ΠΔΑ, θα αφορούν σε σύγχρονες τεχνικές ειδικότητες που έχει άμεση ανάγκη η χώρα μας, με ουσιαστική συμβολή στη μείωση της ανεργίας των νέων, στην ανόρθωση της οικονομίας, αλλά και στη γεφύρωση των επιπέδων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η ίδρυση του ΠΔΑ δεν γίνεται με κάποιο μαγικό ραβδί, όπως επιχειρείται σκόπιμα να φανεί από μια μερίδα της ακαδημαϊκής κοινότητας. Είναι το αποτέλεσμα των μακροχρόνιων αγώνων και προσπαθειών της εκπαιδευτικής και της φοιτητικής κοινότητας των δύο Ιδρυμάτων, μέσα από καθαρά ακαδημαϊκές διαδικασίες, για μια ουσιαστική, ποιοτική και σύγχρονη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Βιώνουμε τις δυσκολίες που περνάει η χώρα μας, δεσμευόμαστε όμως ότι θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ώστε το ΠΔΑ να αποτελέσει ένα πρότυπο Ιδρυμα που θα συμπορεύεται με τις σύγχρονες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις προσδοκίες της κοινωνίας και της αγοράς εργασίας, θα αποτελεί πόλο έλξης για τους νέους και θα έχει ουσιαστική συμβολή στην πρόοδο και στην κοινωνική ανάπτυξη όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής της δυτικής Αττικής αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά και έχουμε πλήρη επίγνωση και συναίσθηση ότι το όλο εγχείρημα δεν είναι απλό, ότι τα δύσκολα έπονται, καθώς επίσης και στο ότι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος.

Απαιτείται σκληρή και συστηματική δουλειά, όμως τίποτα δεν μας πτοεί. Άλλωστε δεν είναι κάτι νέο για εμάς, έχουμε ανταπεξέλθει σε αντίστοιχες διαδικασίες με επιτυχία στο παρελθόν. Έχουμε μάθει πλέον να βαδίζουμε μέσα από δύσβατα μονοπάτια, να χαράζουμε νέους δρόμους και να ατενίζουμε το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία. Δεν φοβόμαστε τη δουλειά και τις προκλήσεις των καιρών.

Αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τα οράματα που διαθέτουμε, στην κοινωνική ανάπτυξη και ευημερία του.

Θα ήταν άδικο από την πλευρά μας αλλά και από την πλευρά της πολιτείας να μη ληφθεί υπόψη στο σχέδιο νόμου, η τεράστια συνεισφορά των αποφοίτων στη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία των δύο Ιδρυμάτων (αποτέλεσμα της οποίας είναι η ίδρυση του ΠΔΑ), οι οποίοι με την ακαδημαϊκή και την επαγγελματική τους πορεία όλα αυτά τα χρόνια, προβάλλουν και καταξιώνουν τα δύο Ιδρύματα σε εθνικό και σε διεθνές επίπεδο. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα να συμπεριληφθεί διάταξη που να δίνει τη δυνατότητα στους αποφοίτους των δύο Ιδρυμάτων, μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες που θα οριστούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των νέων Τμημάτων, να αντιστοιχίσουν τα πτυχία τους με το πτυχίο του ΠΔΑ.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής δεν γίνεται με κάποιο μαγικό ραβδί Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.