ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Νίκη των Συντεχνιών: Διαλύεται η Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση !!!


Θρίαμβος των συντεχνιακών επιμελητηρίων καθώς με το Νομοσχέδιο για την Ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ανοίγει ο δρόμος για την διάλυση των Τ.Ε.Ι. και την υποβάθμιση των χιλιάδων πτυχιούχων τους καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται υποβάθμιση των πτυχίων τους στο επίπεδο 5 (δηλαδή πτυχίο ΙΕΚ για όσους αποφοίτησαν πριν το 2001) .

Η κυβέρνηση προεξέχοντος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ο οποίος είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός μέλος του ΤΕΕ , και υπό την καθοδήγηση του υπ’ αριθμό 2 υπουργού του, κ. Παναγιώτη Σπίρτζη υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων ο οποίος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών πρώην προέδρου του ΤΕΕ , αλλά και με την συμβολή και άλλων υπουργών , βουλευτών και στελεχών της κυβέρνησης που είναι μέλη του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ, και την ανοχή βουλευτών και στελεχών της αντιπολίτευσης οι οποίοι είναι και αυτοί μέλη των συντεχνιακών επιμελητηρίων προχώρησαν στην υλοποίηση ενός σχεδίου για την διάλυση των ΤΕΙ .
Το όλο εγχείρημα το ανέλαβε να φέρει εις πέρας ο κ. Κώστας Γαβρόγλου . Ο Υπουργός Παιδείας ακολούθησε κατά γράμμα τις εντολές των επιμελητηρίων . Αρχικά αναγνώρισε τις πενταετής σπουδές ως σπουδές με master , κάτι το οπoίο είναι παγκόσμια πατέντα , το λεγόμενο ως GRECOMASTER , και μάλιστα χωρίς περιορισμούς και διαχωρισμούς( πότε δηλαδή αποφοίτησε ο κάθε Πανεπιστήμονας )

Στη συνέχεια με έξυπνο τρόπο ‘’αναβάθμισε’’ τους καθηγητές των ΤΕΙ σε Πρυτάνεις και Κοσμήτορες με μια μικρή μισθολογική αύξηση και γεμίζοντας τους αυτοπεποίθηση ότι θα διδάσκουν στα ‘’Νέα Πανεπιστήμια’’ που θα ιδρυθούν , μάλιστα δημιούργησε και 2ετής δομές μέσα στα ‘’Νέα Πανεπιστήμια’’ για να τους εξασφαλίσει το μεροκάματο.

Αφού ξεμπέρδεψε και με τους πρώην Καθηγητές νυν Πρυτάνεις & Κοσμήτορες , στράφηκε στις τοπικές κοινωνίες σε επίπεδο περιφέρειας. Σε όποια περιφέρεια πήγαινε ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε και το ‘’Νέο Πανεπιστήμιο’’ το οποίο θα προέκυπτε από την διάλυση των τμημάτων ΤΕΙ και την ενσωμάτωση τους στο υπό ίδρυση κάθε φορά πανεπιστήμιο.

Για τους μόνους που δεν νοιάστηκε και δεν πρόκειται να νοιαστεί η κυβέρνηση των συντεχνιών και ο χειρούργος υπουργός είναι οι απόφοιτοι των ΤΕΙ. Δεν προβλέπεται καμία διάταξη για τους ήδη πτυχιούχους , και δεν δίνεται καμία δυνατότητα αποφοίτησης τους και αναβάθμισης των πτυχίων τους από τα ‘’Νέα Πανεπιστήμια’’.

Ενδεικτικό της αδιαφορίας το γεγονός ότι δεν δέχτηκε να συζητήσει με τις ενώσεις των αποφοίτων της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης , για το προς ψήφιση Νομοσχέδιο αγνοώντας τους επιδεικτικά , παρά τα συνεχή αιτήματα τους.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Δικηγόροι και οι Δικαστές θα έχουν πολύ δουλειά καθώς οι χιλιάδες απόφοιτοι της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και οι οικογένειες τους θα προσπαθήσουν να βρουν το δίκιο τους στις δικαστικές αίθουσες της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Και επειδή είναι μάλλον σίγουρο ότι δεν θα βρουν το δίκιο τους ,μάλλον θα πρέπει να προσφύγουν στα Ευρωπαικά Δικαστήρια...

Το ‘’εγχείρημα’’ για την Κυβέρνηση πέτυχε...Ικανοποιώντας τις Συντεχνίες !!!
Ο ασθενής (Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση) Απεβίωσε...
Όσο για την Κυβέρνηση... Κριτής της οι πολίτες , οι χιλιάδες απόφοιτοι των ΤΕΙ και η κάλπη...
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Νίκη των Συντεχνιών: Διαλύεται η Ανώτατη Τεχνολογική Εκπαίδευση !!! Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: