Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κέικ πορτοκαλιού καλυμμένο με κρέμα πορτοκαλιού

Ένα εύκολο, αφράτο και γευστικότατο κέικ πορτοκαλιού καλυμμένο με υπέροχη κρέμα με άρωμα πορτοκαλιού. Μια εύκολη, για αρχάριους, συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο κέικ που θα απολαύσετε όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. 

Υλικά συνταγής
Για το κέικ:
  • 125 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο καλά, σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.γ. επιπλέον για το άλλειμα φόρμας
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη:
  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο (75 γρ.) μαλακωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού 
  • 1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής
  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα μακρόστενο ταψάκι για κέικ διαστάσεων 20×10 εκ. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στρογγυλό ταψάκι φόρμα, με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 20 εκ. 
  2. Ρίχνετε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 1 λ να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το κέικ και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. 
  3. Ρίχνετε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα, ισιώνετε την επιφάνεια και ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του θα βγεί στεγνή. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 5 λ μέσα στο ταψί να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε μικρή μακρόστενη πιατέλα. Το αφήνετε στην άκρη μέχρι να κρυώσει εντελώς. 
  4. Για την επικάλυψη: Σε ένα μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και τα χτυπάτε πολύ καλά με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και αφρατέψει το μείγμα. Όταν κρυώσει καλά το κέικ το καλύπτετε με τη κρέμα επικάλυψης και σερβίρετε. Προαιρετικά μπορείτε πάνω από τη βουτυρόκρεμα να πασπαλίσετε ξύσμα πορτοκαλιού ή ινδοκάρυδο ή ψιλο-θρυμματισμένους ξηρούς καρπούς. 

Sintayes.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Κέικ πορτοκαλιού καλυμμένο με κρέμα πορτοκαλιού Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.