Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και μυρωδικά


Μια πολύ εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα εδώ) για ένα πεντανόστιμο λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και αρωματικά στο φούρνο. Μια γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε ένα υπέροχο πικάντικο πιάτο.

Υλικά συνταγής
  • 4 στήθη κοτόπουλου με τη πέτσα τους
  • 1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. φρέσκα φύλλα θυμαριού ψιλοκομμένο + 4 κλωναράκια θυμαριού
  • αλάτι πιπέρι
  • 3-4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε λεπτές κυδωνάτες φέτες (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Αλατοπιπερώνετε τα στήθη κοτόπουλου και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο πυρέξ 20×30 εκ.περίπου, με τη πέτσα προς τα επάνω. Κόβετε τα λεμόνια κατά μήκος σε 6-8 φέτες και τις τοποθετείτε ανάμεσα στο κοτόπουλο και στη βάση του πυρέξ. Αφήνετε το πυρέξ με το κοτόπουλο στην άκρη.
  3. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε για λίγα δευτερόλεπτα το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε το κρασί και σβήνετε τη φωτιά. Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη και το ψιλοκομμένο θυμάρι, ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με το ζεστό μείγμα τα στήθη κοτόπουλο. Φροντίζετε να αλειφτούν καλά τα στήθη με τη βοήθεια ενός πινέλου. Τοποθετείτε πάνω σε κάθε στήθος από 1 κλωναράκι θυμάρι.
  4. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λ. Βγάζετε το πυρέξ από το φούρνο. Μεταφέρετε τα στήθη σε μια πιατέλα, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα αφήνετε για 3-5 λ να σταθούν. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο περιχύνετε με τη σάλτσα του ταψιού και σερβίρετε με πουρέ ή πατάτες τηγανιτές ή μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
  5. Προαιρετικά αν βάλετε και πατάτες θα τις βάλετε πρώτα στο πυρέξ με λίγο ελαιόλαδο, αλατοπίπερο 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας και θα τις ψήσετε για 20 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια αντί να βάλετε τα στήθη κοτόπουλου απ” ευθείας στο πυρέξ τα απλώνετε πάνω από τις μισοψημένες πατάτες και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30-40 λ. Μαζί με το κοτόπουλο βγάζετε και τις πατάτες, με τρυπητή κουτάλα, από το ταψί να “σταθούν” και μετά τις περιχύνετε μαζί με το κοτόπουλο με τη σάλτσα του ταψιού. 
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Λεμονάτο κοτόπουλο με σκόρδο και μυρωδικά Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.