ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φ. Αραμπατζή: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «θάβει» την αγροτική καινοτομίαΤην πλήρη αδιαφορία της Κυβέρνησης να ενσωματώσει καινοτόμες πρακτικές στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, κατέδειξε η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από το Βήμα της Βουλής, στη συζήτηση επί του Νομοσχεδίου για την ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Αφορμή, στάθηκαν οι αναφορές του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής κ. Νίκου Παππά, για τα οφέλη της διαστημικής πολιτικής στον αγροτικό τομέα, στον εκσυγχρονισμό και στη μείωση του κόστους παραγωγής.

Η Σερραία Βουλευτής επισήμανε ότι η τοποθέτηση του κ. Παππά είναι σε πλήρη διάσταση με τα έργα και τις ημέρες του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Του Υπουργού που τρία χρόνια τώρα, επιδεικνύει επιζήμια καθυστέρηση ν’ αξιοποιήσει τα κατ’ εξοχήν σχετικά με την Γνώση και την Καινοτομία Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020, που δυστυχώς «σχολάζουν» στα αζήτητα, όπως και το σύνολο του Προγράμματος.

Η κ. Αραμπατζή τόνισε ότι η ΝΔ ήταν αυτή, που στον σχεδιασμό της νέας ΚΑΠ, επί των ημερών της πρόσφατης διακυβέρνησής της, προέταξε και ενέταξε για πρώτη φορά, τα σχετικά Μέτρα στο νέο ΠΑΑ 2014 -2020.

Κοινοτικά Κονδύλια ύψους 292 εκατ ευρώ, τα οποία σε συνδυασμό με μια σειρά υποστηρικτικών Μέτρων και κινήτρων που διέτρεχαν το σύνολο του 2ου Πυλώνα, σκοπό είχαν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και της προστιθέμενης αξίας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη μεγιστοποίηση του αγροτικού εισοδήματος.

«Εσείς τι κάνατε; Μα φυσικά τα συρρικνώσατε στα 255 εκατ. ευρώ, στην 1η τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και φυσικά κ αυτά τα 255 τα κρατάτε «παγωμένα». Τόσο πιστεύετε στη Γνώση και την Καινοτομία. Τόσο πιστεύετε στη δυναμική τους να εισφέρουν Κεφάλαια, Γνώση και Ανταγωνιστικότητα στην ελληνική Αγροτική Οικονομία και ειδικά στους Νέους Αγρότες», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Οφέλη από την Γεωργία Ακριβείας, την Ευφυή Γεωργία και την Ψηφιοποίηση του Γεωργικού Τομέα, με στόχο τη μείωση της χρήσης λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, την αποτελεσματικότητα της άρδευσης, την εξοικονόμηση νερού και τη λελογισμένη και ορθή διαχείριση των πόρων, στερούνται προκλητικά από την πρωτογενή παραγωγή.

Όπως και τα σχετικά κονδύλια του Μ16 για τις Ευρωπαϊκές Συμπράξεις Καινοτομίας, που προβλέπουν τις συνέργειες των αγροτικών επιχειρήσεων με τα Πανεπιστήμια και τα Ερευνητικά Ιδρύματα για την διάχυση της έρευνας και της γνώσης.

Αναφερόμενη δε στις διατάξεις του Νομοσχεδίου για τη δημιουργία ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, η κ. Αραμπατζή σημείωσε, ότι το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης είναι ένα υπουργοκεντρικό νομοσχέδιο σχεδιασμένο με μικροκομμάτικές παρωπίδες. Βρίθει από βαθιές ιδεοληψίες, εμμονή σε πρακτικές ξεπερασμένες από το παρελθόν ενώ θα έπρεπε να εμπνέει και να κινητροδοτεί μία νέα θεώρηση και στάση της χώρας μας στον σύγχρονο κόσμο.

Αναλυτικά, η τοποθέτηση της κ. Αραμπατζή είναι στο:
https://www.youtube.com/watch?v=Jienzo69ILY&;t=70s
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Φ. Αραμπατζή: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ «θάβει» την αγροτική καινοτομία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: