ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ): Υπέρ της κατάργησης βιοκαυσίμων και φοινικελαίου στις μεταφορές

 
Σε συμφωνία για τον περιορισμό του επιπέδου των βιοκαυσίμων με βάση τις καλλιέργειες κατέληξαν ΕΛΚ, S&D και ALDE στη διάρκεια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, στοχεύοντας παράλληλα στην κατάργηση του φοινικέλαιου ως καύσιμο για τις μεταφορές, αρχής γενομένης από το 2021.

Από την άλλη πλευρά, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε να μειωθεί η συμβολή των βιοκαυσίμων με βάση τις καλλιέργειες στις μεταφορές από 7% το 2021 στο 3,8% το 2030.

Η πρόταση αυτή έχει επικριθεί έντονα από τη βιομηχανία βιοκαυσίμων, καθώς και από τους αγρότες της ΕΕ, καθώς –όπως ισχυρίζονται- θα αποβεί καταστροφική για την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ο γενικός γραμματέας της Copa-Cogeca, Pekka Pesonen, έχει επισημάνει την ανάγκη για ένα σταθερό πλαίσιο πολιτικής της ΕΕ όσον αφορά τη στήριξη των επενδύσεων.

«Η πολιτική της ΕΕ για τα βιοκαύσιμα είναι ασταθής και δεν δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα για τη δημιουργία μονάδων παραγωγής βιοκαυσίμων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ): Υπέρ της κατάργησης βιοκαυσίμων και φοινικελαίου στις μεταφορές Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: