Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Σουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάνα


Από το φούρνο ζεστό και στο πιάτο μας αχνιστό!

Θα χρειαστείτε:

800 γρ. (καθαρό βάρος) κολοκύθα, κομμένη σε κομμάτια 4 – 5 εκ. (βρίσκουμε και έτοιμη, καθαρισμένη κολοκύθα σε φέτες)

500 γρ. σελινόριζα, κομμένη σε κύβους 4 – 5 εκ.

120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη

70 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ

7 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

2 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ

130 ml κρέμα γάλακτος

1 κουτ. σούπας ξερή μαντζουράνα, τριμμένη

1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, τριμμένος

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C και στρώνουμε ένα μεγάλο ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε τα κομμάτια της κολοκύθας και της σελινόριζας, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεφουρνίζουμε (δεν σβήνουμε το φούρνο, ώστε να είναι ζεστός για να ψήσουμε το σουφλέ), ρίχνουμε την κολοκύθα και τη σελινόριζα στο μπλέντερ ή στο μούλτι (σε δόσεις) και τις πολτοποιούμε. Αλείφουμε με λίγο από το ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος για σουφλέ ή ένα βαθύ πυρέξ περίπου 30 εκ. και πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα παρμεζάνας, έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε τον πολτό λαχανικών, το κρεμμύδι, αλατοπίπερο, τη μαντζουράνα, τον κόλιανδρο και τη γραβιέρα, ανακατεύουμε απαλά και στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί. Σκορπίζουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

Νένα Ισμυρνόγλου
gastronomos.gr


 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σουφλέ με κολοκύθα, σελινόριζα και παρμεζάνα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 10:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.