Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γιουβέτσι καρμπονάρα


Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή που θα σας εντυπωσιάσει ! Εύκολα και γρήγορα θα έχετε έτοιμες 4 – 6 μερίδες!

Θα χρειαστείτε:


Για το γιουβέτσι
  • 250 γρ. μπέικον
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια champignon
  • 4-5 κλ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 600 γρ. νερό
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
Για τη γκρεμολάτα
  • 1 σκ. σκόρδο
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 50 γρ. φουντούκια
  • βασιλικό
  • δυόσμο
  • πιπέρι
  • 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα
  • πιπέρι
  • θυμάρι
  • τυρί τριμμένο
Εκτέλεση:
Για το γιουβέτσι καρμπονάρα
  • Βάζουμε μία κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει.
  • Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια, το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ψηθεί για λίγα λεπτά.
  • Ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το κριθαράκι και σοτάρουμε.
  • Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το νερό, την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε, το σπανάκι, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
Για τη γκρεμολάτα
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε ένα μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα από ένα λεμόνι, τα φουντούκια ψιλοκομμένα, τον βασιλικό ψιλοκομμένο και δυόσμο ψιλοκομμένο. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μία παχύρρευστη σάλτσα.
Για το σερβίρισμα
  • Μοιράζουμε το γιουβέτσι σε τρία πιάτα.
  • Σερβίρουμε το πρώτο πιάτο με πιπέρι, θυμάρι και τριμμένο τυρί.
  • Στο δεύτερο πιάτο προσθέτουμε τυρί τριμμένο, το βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ για 2 λεπτά.
  • Στο τρίτο πιάτο βάζουμε τη γκρεμολάτα και σερβίρουμε.
akispetretzikis.com

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Γιουβέτσι καρμπονάρα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.