ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Απαισιόδοξοι οι Ουαλοί αγρότες για το μέλλον μετά το Brexit

 
Δυσοίωνο χαρακτηρίζουν το μέλλον τους οι Ουαλοί κτηνοτρόφοι σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο δεν διατηρήσει τους εμπορικούς δεσμούς του με την ΕΕ.

Ο διευθυντής της εμπορικής ένωσης Hybu Cig Cymru (HCC), Gwyn Howells, δήλωσε: «Το 95% του εμπορίου μας βασίζεται στη συνεργασία με την ΕΕ. Πρέπει να επεκτείνουμε το χαρτοφυλάκιο των προορισμών μας, αν και κάτι τέτοιο απαιτεί πολύ χρόνο».

Έκθεση του Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB), που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, διαπιστώνει ότι η επιστροφή στο εμπόριο με την ΕΕ, σύμφωνα με τους κανόνες του ΠΟΕ, θα προέβλεπε μείωση του μέσου αγροτικού εισοδήματος σε όλη τη Βρετανία κατά 22.000 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, η βρετανική βιομηχανία κρέατος θεωρεί την Κίνα ως πιθανότερη εξαγωγική αγορά μετά το Brexit.

«Εντούτοις, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει συνάψει καμία εμπορική συμφωνία με την Κίνα και το χρονοδιάγραμμα για τη διαπραγμάτευση διαρκεί πέντε έως επτά χρόνια», επεσήμανε ο κ. Howells.

Πρόσθεσε, ακόμη, ότι ο αγροτικός τομέας της Ουαλίας έχει ήδη δεχθεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας σημαντικής απώλειας εποχιακής εργασίας.

«Το 50-60% του συνολικού εργατικού δυναμικού στην Ουαλία είναι μετανάστες από την Ευρώπη. Παρόλα αυτά, το καλοκαίρι αρκετοί εξ αυτών επέστρεψαν στην πατρίδα τους κυρίως λόγω της αβεβαιότητας για το μέλλον», κατέληξε.
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Απαισιόδοξοι οι Ουαλοί αγρότες για το μέλλον μετά το Brexit Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: