ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τα κοτόπουλα δεν έφθασαν ποτέ στα 900 εστιατόρια της KFC στη Βρετανία


H πασίγνωστη εταιρεία Fast Food KFC που αποτελεί εδώ και χρόνια παγκοσμίως σήμα κατατεθέν στα προϊόντα με κοτόπουλο αναγκάστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, να κλείσει ένα μεγάλο αριθμό καταστημάτων της στη Βρετανία εξαιτίας έλλειψης προμηθειών στο κοτόπουλο.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία σίτισης έβαλε «λουκέτο» σε 700 με 900 καταστήματα στη χώρα που αποτελεί τη μεγαλύτερη αγορά της, ενώ η ζημιά της υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο λίρες τη μέρα.

«Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε στην ποιότητα, κατά συνέπεια η έλλειψη προμηθειών είχε ως αποτέλεσμα ορισμένα από τα εστιατόρια μας να κλείσουν και άλλα να λειτουργούν με περιορισμένο μενού ή με περιορισμένο ωράριο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, τα καταστήματα KFC αναμένονται να παραμείνουν κλειστά για εβδομάδες, ενώ οι ευθύνες αποδίδονται στην αλλαγή του προμηθευτή της εταιρείας μέσα στην περασμένη εβδομάδα.

Η DHL, ο νέος προμηθευτής της KFC, υπέστη ανεπανόρθωτη ζημία όσον αφορά τη φήμη της. Τουλάχιστον η KFC έχει χιούμορ, όπως φαίνεται από την ανακοίνωση που εξέδωσε: «Το κοτόπουλο διέσχισε τον δρόμο, αλλά δεν ερχόταν σε μας. Ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε με μια νέα εταιρεία, αλλά φαίνεται ότι αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα, εφόσον το να μεταφέρει εγκαίρως φρέσκα κοτόπουλα στα 900 εστιατόριά μας σε όλη τη Βρετανία αποδεικνύεται περίπλοκο έργο».

Η DHL ζήτησε συγγνώμη και απέδωσε την ταλαιπωρία σε προβλήματα σχετικά με τα logistics που εφαρμόζει, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει η παράδοση των κοτόπουλων.

Εν τω μεταξύ, όσα από τα εστιατόρια KFC εξακολουθούν και είναι ανοικτά, είτε έχουν μειώσει τις ώρες λειτουργίας τους είτε προσφέρουν λιγότερες επιλογές γευμάτων.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις στους λάτρεις του εστιατορίου, ενώ ο διευθυντής λιανικών πωλήσεων της DHL, John Boulter δήλωσε ότι η εταιρεία εργάζεται για «την επιστροφή των υπηρεσιών της στα φυσιολογικά επίπεδα το συντομότερο δυνατό».

Η εμπορική ένωση GMB ανακοίνωσε στην Guardian ότι είχε προειδοποιήσει την KFC στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς ότι θα αντιμετώπιζε προβλήματα διανομής αν άλλαζε προμηθευτή από τη Bidvest Logistics στη DHL.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Τα κοτόπουλα δεν έφθασαν ποτέ στα 900 εστιατόρια της KFC στη Βρετανία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: