Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μνημόνιο συνεργασίας της BAYER για την προστασία μικροκαλλιεργητών με «Τριπτόλεμο» & «Solidaridad»


Κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης Fruit Logistica 2018 στο Βερολίνο, η Bayer ανακοίνωσε τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με δύο μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) που εδρεύουν η μία στην Ολλανδία και η άλλη στην Ισπανία, αλλά υποστηρίζουν διεθνώς τη γεωργική παραγωγή μικρής κλίμακας. «Το 80% των τροφίμων που καταναλώνονται στις αναπτυσσόμενες χώρες παράγονται από περισσότερους από 500 εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές. Μόνο με τη στήριξή τους, για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους με βιώσιμο τρόπο, μπορεί να διασφαλιστεί η επάρκεια των τροφίμων, και παράλληλα η προστασία του περιβάλλοντος», δήλωσε ο Liam Condon, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Bayer AG και επικεφαλής του τμήματος φυτικής παραγωγής. «Γι 'αυτό και εργαζόμαστε με ισχυρούς εταίρους, για να προσφέρουμε στους μικρούς γεωργούς πρόσβαση σε σημαντική τεχνογνωσία, προϊόντα ποιότητας και αγορές».

Συμμαχία με την Solidaridad (Αλληλεγγύη)

Η Bayer υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την ΜΚΟ Solidaridad, ένα διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό αφιερωμένο στην κοινωνικά υπεύθυνη ανάπτυξη, φιλική προς το περιβάλλον που εκμεταλλεύεται τις πιο επικερδείς αλυσίδες εφοδιασμού. Πάνω απ' όλα, σκοπός της είναι να αυξήσει την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα των μικροκαλλιεργητών, για παράδειγμα με την εκπαίδευση των αγροτών και την παροχή βοήθειας για την τήρηση των κοινωνικών και οικολογικών προτύπων πιστοποίησης. Τα έργα είναι επί του παρόντος συγκεντρωμένα στην Κεντρική Αμερική, αλλά υπάρχουν σχέδια για επέκταση σε άλλες περιοχές. «Αυτή η συνεργασία θα ενισχύσει περαιτέρω το υπάρχον δίκτυο συνεργατών μας», λέει ο Michaelyn Baur, διευθύνων σύμβουλος της Solidaridad. «Η μεγάλη εμπειρία της Bayer στον τομέα της γεωργίας και της παραγωγής τροφίμων θα μας βοηθήσει να επιτύχουμε πραγματική αλλαγή - για τους ανθρώπους και τον πλανήτη».


Ένα από τα πρώτα έργα έχει ως στόχο τη βελτίωση της κατάστασης των εισοδημάτων των μικρών παραγωγών ζαχαροκάλαμου στο Μεξικό, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα και τη Νικαράγουα και ονομάζεται Panamericaña. Η Bayer και η Solidaridad θα παράσχουν σε περισσότερους από 1.500 μικρούς καλλιεργητές ζαχαροκάλαμου καλύτερη πρόσβαση σε τεχνογνωσία, τεχνολογία και χρηματοδότηση. Ένα άλλο στοιχείο της συνεργασίας μεταξύ της Bayer και της Solidaridad είναι η εφαρμογή του συστήματος Ολοκληρωμένης Διαχείρισης BayG.A.P.Συνεργασία με το Ίδρυμα Τριπτόλεμος

Η δεύτερη συμφωνία συνεργασίας συνάπτεται με το Ίδρυμα Τριπτόλεμος [http://], ένα ανεξάρτητο όργανο που προωθεί την ασφάλεια των τροφίμων και ένα δικαιότερο σύστημα τροφίμων παγκοσμίως. Μαζί θέλουν να αναπτύξουν νέα εκπαιδευτικά υλικά και προγράμματα για να βοηθήσουν τους αγρότες να παράγουν τρόφιμα με βιώσιμο τρόπο. Το επίκεντρο της συνεργασίας είναι η ενσωμάτωση του εργαλείου πιστοποίησης BayG.A.P. 


 
Το BayG.A.P. «μας επιτρέπει να φτάσουμε ακόμα περισσότερους αγρότες και να τους βοηθήσουμε να παράγουν με βιώσιμο τρόπο», λέει η Yvonne Colomer, διαχειρίστρια του Ιδρύματος. Αν και οι κοινές δραστηριότητες είναι θεμελιωδώς παγκόσμιες, οι δύο εταίροι επικεντρώνονται στους μικρούς αγρότες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας.
 
agro24.gr
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Μνημόνιο συνεργασίας της BAYER για την προστασία μικροκαλλιεργητών με «Τριπτόλεμο» & «Solidaridad» Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.