ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Λιποθυμούν από την κούραση οι εργάτριες στον Μιμίκο


Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών κάνει λόγω για εξαντλητικά ωράρια εργασίας για τους εργαζόμενους στον Μιμίκο, αφού υποχρεώνονται να δουλεύουν 14ωρα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις δεν παίρνουν ούτε ένα ρεπό την εβδομάδα. Μάλιστα, ο συνδικάτο καταγγέλλει ότι οι συνθήκες δουλειάς είναι τόσο απάνθρωπες, ώστε να καταγράφονται συχνά λιποθυμίες εργατριών.
 
 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ξεπερνάει κάθε όριο η εντατικοποίηση της δουλειάς στο Μιμίκο, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν ακόμα και 14 ώρες, όπως στο τμήμα του τεμαχισμού, χωρίς να παίρνουν ανάσα, η με εξαντλητικές βάρδιες στο τμήμα των ψημένων, 6 ή και εφτά ημέρες την εβδομάδα, χωρίς να προλαβαίνουν να ξεκουραστούν.

Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε για άλλη μια φορά λιποθυμίες εργατριών. Όλο σχεδόν το προσωπικό που αποτελείται κυρίως από γυναίκες αντιμετωπίζει προβλήματα από τον τεράστιο όγκο δουλειάς. Επιπλέον αρκετές εργάτριες και εργάτες δεν προλαβαίνουν να δουν την οικογένεια και τα παιδιά τους και να περάσουν χρόνο μαζί τους. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη για τις γυναίκες συναδέλφισσες που έχουν οικογένεια, που μετά από τόση κούραση, πρέπει να φροντίσουν.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Παρά τη δουλειά όλοι μέρα, οι περισσότεροι παίρνουν ψίχουλα που δε φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα, ενώ οι καινούριοι παίρνουν λιγότερα και από αυτά.

Για την κατάσταση αυτή δε φταίει κάποια κακή διαχείριση, ούτε τα κοτόπουλα που ξέμειναν και μεγάλωσαν. Όλα αυτά θα μπορούσαν να ξεπεραστούν με προσλήψεις προσωπικού, που θα έδινε και σε άλλους δουλειά. Η πραγματική αιτία είναι πως το εργοστάσιο δουλεύει με σκοπό το κέρδος του αφεντικού και η ανθρώπινη ζωή δε μετράει. Το μόνο που έχει σημασία είναι πως θα πάρουν όλο και περισσότερη δουλειά από εμάς, δίνοντάς μας όλο και λιγότερα για να βγει κέρδος.

Την κατάσταση αυτή όμως εμείς μπορούμε να την αλλάξουμε. Εμείς που δουλεύουμε και παράγουμε, έχουμε και τη δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οργάνωσή μας. Πρέπει κάθε συνάδελφος στο Μιμίκο να κάνει το βήμα και να ενταχθεί στο σωματείο, έτσι ώστε οι παρεμβάσεις που έτσι κι αλλιώς αυτό θα κάνει, για τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς στο χώρο να έχουν καλύτερο αποτέλεσμα

ΔΙΕΚΙΚΟΥΜΕ:
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Κανονικούς ρυθμούς δουλειάς. 5ήμερο 8ωρο για όλους χωρίς ακανόνιστες εναλλαγές ωραρίων και ειδοποίηση την τελευταία στιγμή. Κανονική καταβολή ρεπό και αδειών.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις μισθών και κατοχύρωση δικαιωμάτων. Να παρθεί τώρα πίσω η μείωση μισθών στο εκκολαπτήριο, το μύλο και όπου αλλού έχει γίνει. Να σταματήσει τώρα ο διαχωρισμός νέων και παλιών εργαζομένων
  • Ανθρώπινη συμπεριφορά σε όλους. Πλήρης σεβασμός στη συνδικαλιστική δράση
evialead.gr

 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Λιποθυμούν από την κούραση οι εργάτριες στον Μιμίκο Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: