ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΠΟΓΕΔΥ(Γεωτεχνικοί π.ε.- μέλη ΓΕΩΤΕΕ): Ενημέρωση σχετικά με προωθούμενες αλλαγές στις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες...


Η ΠΟΓΕΔΥ(Γεωτεχνικοί π.ε.- μέλη ΓΕΩΤΕΕ) με ανακοίνωση που εξέδωσε ενημερώνει τους Γεωτεχνικούς ότι η Ομοσπονδία είναι σε συνεχή επαφή με την πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. προκειμένου να διευκρινιστούν οι κυβερνητικές προθέσεις για τις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες ενόψει της αλλαγής του Νόμου για την Αυτοδιοίκηση.

Στα πλαίσια αυτά έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των Υ.Π.ΕΝ. και ΥΠ.ΕΣ.

Από τις μέχρι τώρα ενημερώσεις η Ομοσπονδία έχει καταλήξει στα παρακάτω:
  • Οποιαδήποτε αλλαγή στον χάρτη της Αυτοδιοίκησης και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δεν θα θίξει την εργασιακή σχέση των Συναδέλφων, αντίθετα υπάρχει επιδίωξη να την καταστήσει ισχυρότερη.
  • Οι Γεωτεχνικές αρμοδιότητες θα παραμείνουν σε καθαρά Γεωτεχνικές Υπηρεσίες, άσχετα από τις οποιεσδήποτε αλλαγές.
  • Βασική θέση της Ομοσπονδίας παραμένει σταθερά, η κάθετη οργάνωση των Υπηρεσιών υπό τα Υπουργεία, κάτι που έχει γίνει κατανοητό από τις πολιτικές ηγεσίες των Υπ.Α.Α.Τ. και Υ.Π.ΕΝ.
  • Συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα που υπάρχει με την πολυδιάσπαση των Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και η πολιτική ηγεσία του Υπ.Α.Α.Τ. δεσμεύθηκε να ενημερώσει την Ομοσπονδία προτού προβεί σε οποιαδήποτε μεταβολή αρμοδιοτήτων, με σκοπό την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του συνόλου των Συναδέλφων.
Στις συναντήσεις τονίστηκε ότι ο επίσημος συνομιλητής για τα θέματα των Γεωτεχνικών σε όλα τα επίπεδα Διοίκησης, είναι η ΠΟΓΕΔΥ(Γεωτεχνικοί π.ε.-μέλη ΓΕΩΤΕΕ), προκειμένου να προλάβουμε πιθανές φωνές που αντιμετωπίζουν τα Γεωτεχνικά αντικείμενα με ισοπεδωτικές αντιλήψεις και πρακτικές, όπως χαρακτηριστικά έγινε σε περιπτώσεις οργανογραμμάτων, προβαδίσματος κατηγοριών κ.τ.λ.. Στην τοποθέτηση αυτή τονίστηκε ότι το ζήτημα αυτό είναι αυτονόητο....

Για οποιαδήποτε εξέλιξη η Ομοσπονδία θα προχωρήσει σε άμεση ενημέρωση των Συναδέλφων(Γεωτεχνικο π.ε.-μέλη ΓΕΩΤΕΕ) με νεότερο Δελτίο Τύπου.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
ΠΟΓΕΔΥ(Γεωτεχνικοί π.ε.- μέλη ΓΕΩΤΕΕ): Ενημέρωση σχετικά με προωθούμενες αλλαγές στις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: